Spyro the Dragon

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Spyro the Dragon
ΔημιουργόςInsomniac Games
ΕκδότηςSony Interactive Entertainment
ΠλατφόρμαPlayStation[1] και PlayStation 3
Ημ/νία κυκλοφορίας10  Σεπτεμβρίου 1998
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Spyro the Dragon είναι βιντεοπαιχνίδι πλατφόρμας του 1998 που αναπτύχθηκε από την Insomniac Games για το PlayStation. Πρωταγωνιστεί ο Spyro, ένας μικρός μωβ δράκος. Είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς Spyro the Dragon καθώς και το πρώτο παιχνίδι Spyro. Στις 29, Οκτωβρίου του 2007 το παιχνίδι έγινε διαθέσιμο για PlayStation 3, PSP και PlayStation Vita από το PlayStation Store.

Gameplay[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Spyro the Dragon ο παίκτης χειρίζεται τον Spyro καθώς ταξιδεύει σε διάφορους κόσμους, προκειμένου να διασώσει τους άλλους δράκους, να ανακτήσει τον κλεμμένο θησαυρό, και να νικήσει τον κακό Gnasty Gnorc. Ο Spyro έχει δυο κύριες επιθέσεις: την ανάσα φωτιάς και τα κέρατά του. Οι επιθέσεις αυτές χρησιμεύουν στην καταπολέμηση των εχθρών καθώς και για ανοίξουν κάποια κιβώτια. Τα κέρατα είναι χρήσιμα στην καταπολέμηση μικρόσωμων εχθρών αλλά όχι για μεγαλόσωμους. Αντίθετα η φωτιά είναι ιδανική για την καταπολέμηση μεγαλόσωμων εχθρών. Ο Spyro επίσης μπορεί να γλιστρήσει στον αέρα για να φτάσει νέες περιοχές, και σε κάποια επίπεδα ο Spyro μπορεί να πετάξει ελεύθερα. Την υγεία του Spyro αντιπροσωπεύει το χρώμα του συντρόφου του, του Sparx αν ο Spyro δεχτεί κάποιο χτύπημα ο Sparx θα χάσει το χρώμα του και θα εξαφανιστεί αφήνοντας τον Spyro ευάλωτο. Όμως ο Spyro μπορεί να πάρει πίσω την υγεία του σκοτώνοντας μικρά ζώα. Ο θησαυρός μπορεί να βρεθεί σε κιβώτια και σε μπαούλα που μερικά θέλουν ειδικές τεχνικές για να ανοίξουν επίσης κάθε εχθρός έχει πάνω του θησαυρό και όποτε ο Spyro σκοτώνει έναν εχθρό παίρνει τον θησαυρό. Επίσης υπάρχουν και τα αυγά δράκου που είναι στην κατοχή ταχύτατων μπλε κλεφτών που ο Spyro πρέπει να κυνηγήσει και να πάρει τα αυγά. Για να τερματίσει το παιχνίδι ο παίκτης πρέπει να ταξιδέψει στον τελευταίο κόσμο και να νικήσει τον Gnasty Gnorc.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένας νεαρός δράκος ο Spyro έχει βάλει σκοπό να ελευθερώσει τους δράκους φίλους του που έπεσαν θύματα του Gnasty Gnorc και τους έχει μεταμορφώσει σε κρυστάλλους. Είναι στο χέρι του Spyro να ανακτήσει τον θησαυρό από τους Gnorcs, και στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τον Gnasty Gnorc.

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Carlos Alazraqui στο ρόλο του Spyro
  • Michael Gough στο ρόλο του Gnasty Gnorc

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι γνώρισε θετικές κριτικές από τους κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν τα γραφικά του παιχνιδιού και την υψηλή αξία που έχει η επανάληψη του παιχνιδιού. Το GameSpot έδωσε στο παιχνίδι ένα 8.3, και είπε ότι έχει πολύ καλά γραφικά για την εποχή του και ότι είναι ένα από τα πρώτα καλά 3D παιχνίδια για το PlayStation. Το IGN του έδωσε ένα 9/10 και είπε ότι το παιχνίδι χρησιμοποιεί το υλικό του PlayStation προς το μέγιστο, και δεν υπάρχει κάποια πολύγονη δυσλειτουργία. Επίσης, ανέφερε ότι το μόνο πρόβλημα είναι η κάμερα που δεν ακολουθεί τον χαρακτήρα σωστά.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]