Society for the Promotion of Hellenic Studies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Εταιρεία για την Προώθηση Ελληνικών Μελετών (αγγλ. Society for the Promotion of Hellenic Studies ή Ελληνική Εταιρεία, αγγλ. Hellenic Society) είναι βρετανική κοινωφελής εταιρεία που ιδρύθηκε το 1879 προς όφελος της μελέτης της ελληνικής γλώσσας, των ελληνικών γραμμάτων, της ελληνικής ιστορίας και της ελληνικής ιστορίας όλων των εποχών.

Η έδρα της που είναι το Ιστιτούτο Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στεγάζεται στο Senate House. Στο ίδιο κτήριο στεγάζεται και η έδρα της αντίστοιχης Εταιρείας για την Προώθηση Ρωμαϊκών Μελετών και της κοινής βιβλιοθήκης των δύο αυτών εταιρειών.

Η Ελληνική Εταιρεία εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό Journal of Hellenic Studies και συμπληρωματικά τεύχη με τον τίτλο «Archaeological Reports». Κυκλοφορεί επίσης μονογραφίες. Οργανώνει μια ετήσια εκδήλωση συνδιαλέξεων καθώς και διάφορες συναντήσεις και συνδιαλέξεις στο Λονδίνο. Παρέχει ακόμη υποτροφίες για φοιτητές και νεαρούς ερευνητές, ενώ ενισζύει σχολεία και πανεπιστήμια. Από την Ελληνική εταιρεία ιδρύθηκε το 1983 και Society for the Promotion of Byzantine Studies για την προώθηση των Βυζαντινών μελετών.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]