Shades of Cool

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Shades Of Cool"
"Shades of Cool" Εξώφυλλο
Τραγούδι από Lana Del Rey
από το άλμπουμ Ultraviolence
Κυκλοφόρησε26 Μαϊου 2014
ΗχογραφήθηκεΤέλη 2013
ΕίδοςBlues Rock
ΓλώσσαΑγγλική
Διάρκεια5 λεπτά 43 δευτερόλεπτα
ΔισκογραφικήInterscope
ΣτιχουργόςLana Del Rey , Rick Nowels
ΠαραγωγόςDan Auerbach


Το "Shades of Cool" είναι ένα τραγούδι της Αμερικανίδας τραγουδίστριας-τραγουδοποιού Λάνα Ντελ Ρέι, που προέρχεται από το τρίτο της στούντιο άλμπουμ, Ultraviolence , (2014). Γράφτηκε από την Ντελ Ρέι και τον Ρικ Νοτέλς, και παρήχθη από τον Νταν Άουερμπαχ. Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 26 Μαΐου 2014 από την Interscope Records ως το δεύτερο single από το άλμπουμ Ultraviolence. Στιχουργικά, το single μιλάει για έναν "ανεξιχνίαστο" άνθρωπο. Το "Shades of Cool" έλαβε γενική αναγνώριση από τους κριτικούς μουσικής, οι οποίοι επαίνεσαν το μουσικό του στυλ. Εμπορικά, το single έφτασε στο νούμερο 79 του Αμερικανικού Billboard Hot 100 και μπήκε στο top 40 μερικών charts ρεκόρ στην Ευρώπη. Ένα μουσικό βίντεο για το "Shades of Cool" σκηνοθετήθηκε από τον Τζέικ Νάβα και περιγράφηκε ως κινηματογραφικό νουάρ.

Δημιουργία και Μελωδία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "Shades of Cool" γράφτηκε από την Λάνα και τον Ρικ Νοτέλς και παρήχθη από τον Νταν Άουερμπαχ.[1] Αποτελούμενο στο κλειδί του D minor, το τραγούδι τρέχει σε ένα μέτριο αργό τέμπο 46 χτυπημάτων ανά λεπτό. [2]Περιγράφηκε ως βαλς που ενορχηστρώθηκε από το «αργό κάψιμο» bassline, την κιθάρα, και τα όργανα χορδών. Το κομμάτι διαθέτει σόλο κιθάρας που παραδίδεται από τον Auerbach.[3][4]Τα φωνητικά της Del Rey εκτείνονται από το A3 έως το B5.[5]

Τα "οπερατικά" σοπράνο φωνητικά της που συνδυάζονται με το "σήμα κατατεθέν vibrato θρήνου" δημιουργούν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα στο "Shades of Cool".[6] Ο Chris Coplan από συνέπεια του ήχου περιέγραψε το τραγούδι ως «μια αργή και ελαφρώς ζοφερή μπαλάντα[7] . Εν τω μεταξύ, το «shades of cool» χαρακτηρίστηκε ως «διάφανη, ατμοσφαιρική» μπαλάντα που αντιπαραβάλει την πιο «pop-savvy swaggering "west coast"» από τον Colin Stutz του billboard.[8] Στο σινγκλ, η Del Rey τραγουδά για έναν ανεξιχνίαστο άνθρωπο: «Αλλά εσύ είσαι ανεξιχνίαστος / δεν μπορώ να εισβάλλω τον κόσμο σου / γιατί ζεις σε αποχρώσεις της δροσιάς / η καρδιά σου είναι άθραυστη» (But you are unfixable / I can’t break through your world / ‘Cause you live in shades of cool / Your heart is unbreakable.)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]