Ryu (Street Fighter)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ryu
Street Fighter
Πρώτη εμφάνισηStreet Fighter (1987)

Ο Ryu, στα ελληνικά Ριού ενώ στα (Ιαπωνέζικα: リュウ) είναι Ιάπωνας πολεμιστής, χαρακτήρας φαντασίας, ο οποίος είναι ο κύριος πρωταγωνιστής της σειράς Street Fighter της εταιρείας Capcom. Στο πρώτο παιχνίδι με τον ομώνυμο τίτλο της σειράς ο Ryu κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως ο κύριος παίκτης μαζί με τον καλύτερο φίλο του Ken Masters. Είναι ο μακροβιότερος χαρακτήρας παιχνιδιών μάχης, ενώ στην σειρά των παιχνιδιών ο Ryu παρουσιάζεται ιδιαίτερα προσηλομένος στην προπόνησή του, με σκοπό να γίνει ο δυνατότερος όλων.[1]

Δημιουργία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο χαρακτήρας του Ριού είναι δημιούργημα του Takashi Nishiyama[2]. Ο Νισιγιάμα εμπνεύστηκε από τον δάσκαλο πολεμικών τεχνών Mas Oyama[3].

Εμφάνιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ryu φοράει μία λευκή στολή καράτε (καρατε-γκι), συμβολίζοντας έτσι την Ιαπωνέζικη κληρονομία. Πάνω στην μαύρη ζώνη του διακρίνονται τα ιαπωνέζικα σύμβολα (風林火山, "Άνεμος, Δάσος, Φωτιά, Βουνό")) όπως και στα συνήθως κόκκινα γάντια του. Ενώ πολλοί χαρακτήρες του Street Fighter έχουν επανασχεδιαστεί ο Ryu παραμένει κατά μεγάλη κλίμακα ο ίδιος.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Ryu». Street Fighter Wiki (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2022. 
  2. «Takashi Nishiyama (Creator)». TV Tropes. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2022. 
  3. KyokuFan. «MasutatsuOyama.com - Sosai Masutatsu Oyama - Sosai's History». www.masutatsuoyama.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]