Hotmail

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Hotmail
Γενικά
ΔημιουργοίMicrosoft[1]
Ημερ. Δημιουργίας1996
Είδοςηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο διαδίκτυο
Διανομή
Λειτουργικά
ΔιάδοχοςOutlook.com
Ανάπτυξη
Υπευθ. ανάπτυξηςMicrosoft
Σύνδεσμοι
Επίσημος ιστότοπος
http://mail.live.com

To Windows Live Hotmail (προηγουμένως γνωστό ως MSN Hotmail και Hotmail) είναι μια δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο διαδίκτυο της οικογένειας υπηρεσιών Windows Live από τη Microsoft. Πρωτοδημιουργήθηκε από τον Jack Smith και τον Sabeer Bhatia και κυκλοφόρησε το 1996. Ήταν μία από τις πρώτες δωρεάν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το Hotmail περιήλθε το 1997 στην κατοχή της Microsoft.

Η τωρινή έκδοση ανακοινώθηκε επίσημα την 1η Νοεμβρίου του 2005 σαν ενημέρωση του ήδη υπάρχοντος MSN Hotmail. Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο, κυκλοφόρησε σε ήδη υπάρχοντες χρήστες του Hotmail στην Ολλανδία στις 9 Νοεμβρίου του 2006, ενώ κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 7 Μαΐου του 2007.

Διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 5 GB[2], χαρακτηριστικά ασφαλείας[3], τεχνολογία Ajax και συνεργάζεται με το Windows Live Messenger, τα Spaces, το Ημερολόγιο του Windows Live και τις Επαφές του Windows Live. Φιλοξενεί περίπου 250 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και διατίθεται σε 35 διαφορετικές γλώσσες[4].

Γλώσσες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Hotmail διατίθεται στις παρακάτω γλώσσες: αραβικά, βουλγαρικά, κινέζικα (παραδοσιακά και απλοποιημένα), κροατικά, τσέχικά, δανικά, αγγλικά, εσθονικά, φινλανδικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, εβραϊκά, ουγγρικά, ιαπωνικά, ιταλικά, κορεατικά, λετονικά, λιθουανικά, νορβηγικά, πολωνικά, πορτογαλικά (επίσης πορτογαλικά της Βραζιλίας), ρουμανικά, ρωσικά, σερβικά, σλοβακικά, σλοβενικά, ισπανικά, σουηδικά, τάι, τουρκικά και ουκρανικά. Παρέχεται μερική υποστήριξη για τα αραβικά, τα εβραϊκά, τα ταμίλ και τα ινδικά.

MSN Hotmail[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Hotmail ήταν μέρος της οικογένειας υπηρεσιών του MSN πριν να εισέλθει στην οικογένεια υπηρεσιών του Windows Live. Η είσοδος στο MSN Hotmail ήταν δυνατή ενόσω το Windows Live Hotmail βρισκόταν σε ανάπτυξη και ήταν διαθέσιμες και οι δύο υπηρεσίες. Από την επίσημη κυκλοφορία του Windows Live Hotmail, οι χρήστες αναγκάζονται να αναβαθμίσουν σε αυτό.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]