Grand Theft Auto V

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Πρότυπο:Infobox Computer- und Videospiel Το Grand Theft Auto V ή GTA V, είναι ηλεκτρονικό παιχνίδι δράσης και περιπέτειας που αναπτύχθηκε από τη Rockstar North και δημοσιεύθηκε από τη Rockstar Games. Κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2013 για τις κονσόλες PlayStation 3 και Xbox 360. Πιθανότατα θα υπάρξει και σε άλλες κονσόλες στο μέλλον, ενώ δεν μπορεί να αγνοηθεί η έκδοση και για υπολογιστή, καθώς πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να βγει. Για το παιχνίδι χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από την Rockstar Games, την εταιρία που φτιάχνει τη σειρά παιχνιδιών Grand Theft Auto εδώ και μια 15-ετεία, τρεις μηχανές γραφικών.

Το ποδόσφαιρο (αγγλικά: association football) είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των έντεκα παικτών με μία σφαιρική μπάλα. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας διεξάγεται σε ένα ορθογώνιο γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα πράσινου χρώματος και ένα «τέρμα» στο μέσο κάθε μιας από τις στενές πλευρές. Σκοπός κάθε ομάδας είναι να οδηγήσει τη μπάλα στο αντίπαλο τέρμα, δηλαδή «να βάλει γκολ» (από την αγγλική λέξη goal που σημαίνει σκοπός) ή «να σκοράρει», όπως λέγεται στην ειδική ποδοσφαιρική γλώσσα. Οι παίκτες χειρίζονται τη μπάλα κυρίως με τα πόδια, αλλά και με τον κορμό ή το κεφάλι. Η ομάδα που θα επιτύχει τα περισσότερα γκολ ως το τέλος του παιχνιδιού κερδίζει.

Το ποδόσφαιρο είναι σήμερα το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Στις αρχές του 21ου αιώνα ασχολούνταν με αυτό περισσότεροι από 250 εκατομμύρια αθλητές σε περισσότερα από 200 κράτη.[3] Το ποδοσφαιρικό παιχνίδι παίζεται σε διάφορα επίπεδα, από φιλικό, με λιγότερους ή περισσότερους από έντεκα παίκτες, παιδιά ή ενήλικες, σε ένα οποιουδήποτε μεγέθους γήπεδο, με δύο τυχαία αντικείμενα για τη σήμανση του τέρματος, έως επαγγελματικό, με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αυστηρή τήρηση των κανονισμών και περισσότερους από 100.000 ενθουσιώδεις θεατές να παρακολουθούν σε ειδική ποδοσφαιρική αρένα υψηλών τεχνικών προδιαγραφών. Ανώτατη οργανωτική αρχή του ποδοσφαίρου είναι η ΦΙΦΑ (FIFA - Fédération Internationale de Football Association), η οποία διεξάγει την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, κάθε τέσσερα χρόνια.[4]Ποδολαγνεία Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια (Ανακατεύθυνση από Foot fetish) Το λήμμα (ή η ενότητα) δεν παραθέτει πηγές ή δεν περιέχει επαρκείς παραπομπές. Βοηθήστε το προσθέτοντας την κατάλληλη τεκμηρίωση. Η σήμανση τοποθετήθηκε στις 09/05/2012. Ποδολαγνεία

Πίνακας περιεχομένων

  1 Φετιχισμός ποδιών
  2 Χαρακτηριστικά
  3 Η Ποδολαγνεία ενάντια στην Παραφίλια
  4 Αιτίες του φετιχισμού ποδιών
  5 Σχετική συχνότητα
  6 Η ποδολατρεία σε σχέση με την υγεία και την ασθένεια
  7 Το προφίλ ενός ποδολάγνου
  8 Δημογραφικός πληθυσμός
  9 Τι ελκύει τους ποδολάτρες
  10 Γενικά για την ποδολατρεία
  11 Αιτίες
  12 Εξωτερικοί σύνδεσμοι
  13 Βιβλιογραφία
  14 Δείτε επίσης

Φετιχισμός ποδιών

Ο Φετιχισμός ποδιών, ή λατρεία των ποδιών, ή ποδοφίλια ή ποδολαγνεία, είναι η έντονη σεξουαλική επιθυμία για τα πόδια. Είναι η πιο κοινή μορφή της σεξουαλικού φετιχισμού για διαφορετικά μη σεξουαλικά αντικείμενα ή μέρη του σώματος.

Σύμφωνα με τους Brame, Brame & Jocobs (1996) ο ορισμός αναφέρεται σε μια σεξουαλική προτίμηση στα κάτω άκρα η μέρη αυτών. Η γοητεία που αποδίδεται κανονικά στις ερωτογενείς ζώνες, μεταφέρεται κυριολεκτικά προς τα κάτω και η ανταπόκριση των φετιχιστών στο πόδι είναι η ίδια με τη διέγερση ενός φυσιολογικού ανθρώπου όταν βλέπει τα γεννητικά όργανα. Ο Φρόυντ θεώρησε τη σύνδεση ποδιών ως μορφή φετιχισμού.


Χαρακτηριστικά

Ο Φετιχισμός των ποδιών έχει οριστεί σαν μια έντονη σεξουαλική έλξη για τα πόδια ή τα υποδήματα και ενδιαφέρονται γι αυτό κυρίως άνδρες. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ θεωρεί το φετίχ της ποδολατρείας σαν μια δεσμευτική μορφή του φετιχισμού. Τα σημεία της έλξης του ποδιού για τους φετιχιστές περιλαμβάνουν το σχήμα, το μέγεθος και τα δάχτυλα των ποδιών (π.χ., μακριά δάχτυλα, μικρά δάχτυλα, βαμμένα δάχτυλα, καμάρα, κ.λπ.), κοσμήματα (δαχτυλίδια στα ποδο-δάκτυλα, βραχιόλια στον αστράγαλο, κλπ.), δραστηριότητες όπως το πεντικιούρ, την κατάσταση τους (με παπούτσια, με χωρίς παπούτσια, σαγιονάρες, ψηλα τακουνια, κλπ.), την οσμή και οποιαδήποτε μορφή προκαλεί την αισθητηριακή αλληλεπίδρασης (π.χ., το γλείψιμο, τα φιλιά, το γαργάλημα, κλπ.).


Η Ποδολαγνεία ενάντια στην Παραφίλια

Στην περίπτωση της παραφιλίας που έχουν να κάνουν με τα πόδια, η αυτοσυγκέντρωση είναι στο πόδι, γυναικείες κάλτσες ή παπούτσι. Ενώ αυτοϊκανοποίηση μέσω των ποδιών σε προκαταρκτικά ή κατά τη διάρκεια του έρωτα είναι αβλαβής, μόνο όταν γίνεται σε σημείο ψυχολογικής εξάρτησης, μπορείτε να εντοπίσετε αν υπάρχει είδος τέτοιας παραφιλιας η όχι. Ο φετιχισμός είναι ένας τύπος παραφιλίας. Ο Ellis (1936), ένας Άγγλος δοκιμιογράφος, γιατρός και πρωτοπόρος στην σεξολογία στον 20ο αιώνα, ήταν της άποψης ότι το πόδι (ή παπούτσι) δεν ήταν ένα μόνο όργανο απλά, αλλά ένα αληθινό σύμβολο και ένα δείγμα αυτοσυγκέντρωσης της λατρείας στο φετιχιστή. Υπό την αληθινή έννοια ενός φετιχιστή, το πόδι (ή παπούτσι) έγινε ένα εξιδανικευμένο αντικείμενο που ο φετιχιστής ήταν ικανοποιημένος για να συλλογιστεί ή να αγγίξει ταπεινά.


Οι Ellis & Arabanel (1961) αναγνώρισαν ότι η συχνότερη μορφή ερωτικού συμβολισμού ήταν αυτή που εξιδανίκευσε το πόδι και το παπούτσι. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να έχουν έναν φετιχισμό με τα καλτσών ή με τις βαφές των νυχιών. Πολλοί από αυτούς είναι άντρες στην πλειοψηφία τους, αλλά υπάρχουν μερικές περιπτώσεις σε μελέτες γυναικών που τους άρεσε να παθαίνουν εκούσια ασφυξία με τη βοήθεια καλσόν και καλτσών. Η συνήθεια αυτή συνδέεται συχνά με μια ελεγχόμενη ασφυξία που έχει σεξουαλικά κίνητρα. Όπως τα πόδια και τα παπούτσια, αυτοί που τους αρέσουν κάλτσες/καλσόν απαιτούν κάποια συγκεκριμένη έλξη στο αντικείμενο που μπορεί να περιλάβει τα ειδικά χρώματα, σχήμα ή μυρωδιά. Οι άνθρωποι με αυτή την προτίμηση δεν έχουν καμία ειδική έλξη στα πόδια ή τα παπούτσια. Αιτίες του φετιχισμού ποδιών

Σύμφωνα με τους Brame, Brame & Jacobs (1996) οι πιο πολλοί από τους φετιχιστές που ρωτήθηκαν και απαρίθμησαν το φετιχισμό ποδιών σαν ενδιαφέρον, είχαν μια ερωτική εμπειρία με τα πόδια στην παιδική τους ηλικία, π.χ. παιχνίδι κοντά σε πόδια ενηλίκων με ευχάριστο συναίσθημα, χρησιμοποίηση των παπουτσιών των γονιών ως παιχνίδια, γαργάλημα η παιχνίδια από έναν γονέα ή από άλλο παιδί. Οι περισσότεροι από εκείνους που πέρασαν από συνέντευξη αναγνώρισαν ότι έχουν προϋπάρχουσες επιθυμίες ή έλξη σε αυτά. Οι φετιχιστές ανέφεραν την προσέλκυση στις συγκεκριμένες μορφές παπουτσιών - μερικών μη διαθέσιμων κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας τους - και οδήγησε τους ερευνητές να δουν ότι η ακριβής πηγή ενθουσιασμού μπορεί να είναι επιρρεπής στην αλλαγή. Οι αιτίες του φετιχισμού είναι εντούτοις πιθανό να είναι σύνθετες ή τουλάχιστον να εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Οποιαδήποτε κι αν είναι η αιτία, οι φετιχιστές ποδιών, σπάνια αναζητούν θεραπεία και σε πολλές περιπτώσεις το άτομο έχει τέτοια απέραντη ευχαρίστηση απ’ αυτό που κάνει, που θα ήταν αδιανόητο να θελήσει να "θεραπευτεί" απ’ αυτό.

Φαίνεται να υπάρχει ένας ειρμός όσον αφορά την ποδολατρική συμπεριφορά. Ο Menninger, στον Rossi (1990), θεώρησε το ασυνείδητο ικανό να αντικαταστήσει τσ πόδια με τα γεννητικά όργανα. Ως εκ τούτου τα άτομα ερεθίζονται σεξουαλικά και τελικά ικανοποιούνται από ένα χαΐδεμα στο πόδια, στα δάχτυλα, στις κάλτσες ή στα παπούτσια.

Το φετίχ αυτό περιλαμβάνει τα μέρη του σώματος π.χ. πατούσες, γλουτούς, αστράγαλους, δάχτυλα κ.λ.π. Ο Steele θεώρησε ότι ήταν συχνά αδύνατο να γίνει ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ του ποδιού και των παπουτσιών αν και άλλοι ερευνητές, είχαν διαφορετική άποψη.


Σχετική συχνότητα

Προκειμένου να εκτιμηθεί η σχετική συχνότητα που παρουσιάζεται το φετίχ, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια εξέτασαν 381 συζητητές στο διαδίκτυο από ομάδες φετιχιστών, στις οποίες είχαν συμμετοχή τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι. Οι ερευνητές εκτιμούν την επίπτωση των διαφόρων φετίχ με βάση τα ακόλουθα στοιχεία:

  (α) Τον αριθμό των ομάδων συζήτησης που αφιερώνονται σε ένα συγκεκριμένο φετίχ
  (β) Τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν στις ομάδες
  (γ) Τον αριθμό των μηνυμάτων που ανταλλάσσονται.

Το συμπέρασμα ήταν ότι πιο συχνά ήταν φετίχ για μέρη του σώματος ή για αντικείμενα που συνήθως συνδέονται με τα μέρη του σώματος (33% και 30% αντίστοιχα). Μεταξύ αυτών των ανθρώπων που προτιμούν τα μέρη του σώματος, το 47% αφορά τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών. Μεταξύ αυτών των ανθρώπων που προτιμούν αντικείμενα που σχετίζονται με μέρη του σώματος, τα υποδήματα (παπούτσια, μπότες, κ.λπ.) ήταν τα πλέον προτιμώμενα (64%).

Ο Φετιχισμός ποδιών είναι η πιο κοινή μορφή σεξουαλικού φετίχ που σχετίζεται με το σώμα. Τον Αύγουστο του 2006, η AOL κυκλοφόρησε μια βάση δεδομένων με τα κριτήρια αναζήτησης που υποβάλλονται από τους συνδρομητές τους. Στην κατάταξη μόνο τις φράσεις που περιελάμβανε τη λέξη "φετίχ", διαπιστώθηκε ότι η πιο συχνή ήταν η αναζήτηση για τα πόδια. Η ποδολατρεία σε σχέση με την υγεία και την ασθένεια

Ορισμένοι ερευνητές έχουν υποθέσει ότι ο φετιχισμός ποδιών αυξάνεται σαν απάντηση στις επιδημίες των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών. Σε μία μελέτη, που διενεργήθηκε από τον Dr. A James Giannini στο Ohio State University, ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τα πόδια ως σεξουαλικά αντικείμενα, παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιδημίας της γονόρροιας του δωδέκατου αιώνα στην Ευρώπη και με τις επιδημίες και την σύφιλη του 16ου και 19ου αιώνα που ξέσπασαν και πάλι στην Ευρώπη.

Το φετίχ της ποδολατρείας αυξήθηκε περισσότερo, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας επιδημίας του AIDS. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το σεξουαλικό παιχνίδι με τα πόδια θεωρήθηκε ως ένα ασφαλές σεξ και εναλλακτική λύση. Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι επιδημίες επικάλυψαν τις περιόδους σχετικά με την γυναικεία χειραφέτηση. Υπέθεσαν επίσης ότι η σεξουαλική έμφαση που δόθηκε στα γυναικεία πόδια, ήταν μια αντανάκλαση μιας πιο κυρίαρχης στάση της γυναίκας στη σεξουαλικές-κοινωνικές σχέσεις. (Η πρώτη αναφορά στο φετίχ των ποδιών έγινε από Bertold του Regensburg το 1220).


Το προφίλ ενός ποδολάγνου

Οι δημοσιευμένες έρευνες δείχνουν ότι οι φετιχιστές δεν έχουν κοινωνικότητα, είναι αρκετά απομονωμένοι στις ζωές τους και έχουν μια μειωμένη ικανότητα στο να πλησιάζουν το άλλο φύλο. Ο Rossi (1990) αναφέρει ότι η πλειοψηφία των αρσενικών φετιχιστών ήταν παντρεμένοι, ζώντας τέλεια με τη σύζυγό τους, οι οποίες γνώριζαν πλήρως τη σεξουαλική συμπεριφορά και τις προτιμήσεις του συντρόφου τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο Rossi αναφέρει ότι αυτό το είδος φετίχ δεν παρεμπόδισε τις σεξουαλικές τους σχέσεις. Σαφώς φαίνεται να υπάρχει μια διχοτομία των απόψεων αυτών.


Εντούτοις παραμένει ένα μυστήριο στην επιστημονική βιβλιογραφία και υπό αυτήν τη μορφή κανένα άκριτο και γρήγορο συμπέρασμα δεν μπορεί να εξαχθεί. Πάντως, δεν είναι όλοι οι ποδολάγνοι (ή ποδόφιλοι) και φετιχιστές παπουτσιών ή αντίστροφα και σπάνια θα προσελκυστούν και απ' τα δύο. Η πλειοψηφία των φετιχιστών είναι απολύτως απληροφόρητοι το πώς άρχισε η αγάπη τους για τα πόδια. Οι φετιχιστές ποδιών τείνουν να κρατήσουν την κλίση τους κρυμμένη από φόβο για τον κοινωνικό εμπαιγμό ή άλλες ανησυχίες. Διατηρούν ένα στενό κύκλο με άλλους φετιχιστές όπου λειτουργούν άνετα. Παλαιότερα οι λέσχες και τώρα οι ιστοσελίδες στο διαδίκτυο έχουν να προσφέρουν πολλά σ’ αυτούς που προτιμάνε τέτοιες καταστάσεις.


Οι φετιχιστές ποδιών μπορούν να βρεθούν σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας και αυτό περιλαμβάνει πολλούς διάσημους και γνωστούς ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων των Casanova, Goethe, Pierre Baudelaire, Elvis Presley, du Maurier, Thomas Hardy, και F Scott Fitzgerald. Δημογραφικός πληθυσμός Γυναικεία πόδια σε μπότες


Είναι δύσκολο να γίνει υπολογισμός το πόσοι ακριβώς είναι αυτοί που ασχολούνται με τον φετιχισμό ή αν έχουν κάποιοι είδος φετίχ λόγω της φύσης του είδους αλλά και το ότι πολλοί το αποκρύπτουν. Αν και η πλειοψηφία έχει να κάνει με τον αντρικό πληθυσμό είναι δύσκολο να εντοπιστούν τα αιτία που τους οδηγούν σ΄αυτό το είδος προτίμησης τους. Υπάρχουν μελέτες όμως, που δείχνουν ότι υπάρχει ομοιογένεια στο πληθυσμό με αλλά είδη φετιχισμού όπως η επιδειξιομανία και ο τρανσεξουαλισμός (Krafft-Ebing, 1965). Δεν υπάρχει ένας ακριβής αριθμός αυτών που ασχολούνται με την ποδολαγνεία, αλλά οι εκτιμήσεις υπολογίζονται περίπου ανάμεσα στο 1% του αντρικού πληθυσμού πάνω από 17 ετών. Τι ελκύει τους ποδολάτρες

Τα μέρη του ποδιού που τους ελκύουν είναι το μέγεθος του ποδιού, η καμάρα και η πατούσα, το μήκος και μέγεθος των δαχτύλων, το χρώμα και η υφή του δέρματος, οι γραμμώσεις της φτέρνας και των αστράγαλων, η απαλότητα της πατούσας, ακόμα και η μυρωδιά των ποδιών. Κάθε ένα απ' αυτά τα χαρακτηριστικά λαμβάνει εξίσου μέρος στην ανταπόκριση φιλιών, χαδιών, γλειψίματος και χαϊδέματος. Ακόμα και τα δάχτυλα των ποδιών της γυναίκας χρησιμοποιούνται για να υποκαταστήσουν την πεολειχία (Stekel, 1964).

Οι ποδολάγνοι βρίσκουν ελκυστικό και όμορφο αυτό το μέρος του σώματος στην γυναικεία προσωπικότητα. Όμως, εάν δεν ταιριάξουν αυτό το μέρος του σώματος, δηλαδή τα πόδια με κάποιο άλλο μέρος του σώματος τότε δεν υπάρχει ελκυστικότητα (Ellis, 1936). Οι φετιχιστές ασχολούνται διεξοδικά με την καθαριότητα του συγκεκριμένου μέρους του ανθρώπινου σώματος αν και υπάρχουν αναφορές στην βιβλιογραφία ότι ακόμα και βρόμικα πόδια τείνουν να τραβήξουν την προσοχή τους, αν και αυτό συμβαίνει στην πλειοψηφία σε ομοφυλοφιλικές καταστάσεις.

Η μυρωδιά των ποδιών έχει μια ιδιαίτερη δυναμική για την σεξουαλική διέγερση στους ποδολάγνους Ο Aigremont- Rossi(1990) αναφέρει ότι η μυρωδιά των ποδιών στον φετιχιστή έχει την ίδια σημασία που έχει για κάποιον άλλο η μυρωδιά των γεννητικών οργάνων ή άλλων μερών του σώματος για την επίτευξη της σεξουαλικής διέγερσης. Οι ποδολάγνοι διεγείρονται συνήθως με εικόνες από πόδια και προσπαθούν να βλέπουν τέτοιο είδος θεμάτων. Γενικά πάντως, προτιμούν ήπιες σκηνές, αισθητικά αποδεκτές που εστιάζονται στο χάιδεμα, φίλημα, γλείψιμο των ποδιών. Γενικά για την ποδολατρεία

Ο φετιχιστής έχει έντονο σεξουαλικό ενθουσιασμό και διέγερση με τα πόδια που είτε χρησιμοποιείται ως προκαταρκτική συμπεριφορά είτε ως υποκατάστατο της ερωτικής πράξης. Οι περισσότεροι φετιχιστές παπουτσιών και ποδιών, είναι ανακουφισμένοι όταν μάθουν ότι η σύντροφος τους έχει προσαρμόσει αυτό το είδος συμπεριφοράς στην ερωτική τους ζωή. Αυτό είναι πιθανώς επειδή ο φετιχισμός ποδιών θεωρείται συνήθως μη-παθολογικός και μια παραλλαγή αυτής της ερωτικής συμπεριφοράς. Το πόδι είναι ένα πολύ ευαίσθητο όργανο που δίνει ευχαρίστηση και στους δύο συντρόφους. Το γαργάλημα των ποδιών μπορεί να δώσει, επίσης, μια αίσθηση ηδονής στα προκαταρκτικά, καθώς επίσης μπορεί να είναι μια ερωτική ανταπόκριση στο άλλο φύλο. Ο φανατικός φετιχιστής ποδιών κρυφοκοιτάζει τα πόδια με τον ίδιο τρόπο που άλλοι επιδιώκουν την ευκαιρία να βλέπουν ανθρώπους που ντύνονται με ειδικό τρόπο, όπως με κολλάν, δερμάτινα ρούχα κλπ. Προσελκύονται φυσικά από τα πόδια που είναι σε παπούτσια ανοικτού τύπου, όπως τα σανδάλια και τα ανοιχτά ψηλοτάκουνα παπούτσια. Η εστίαση της προσοχής τους βρίσκεται στη συμπεριφορά αυτής που τα φοράει ειδικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα πόδια τους, με τους μη λεκτικούς τρόπους.


Αιτίες

Ο νευρολόγος Vilayanur Σ. Ramachandran υποστηρίζει ότι ο φετιχισμός ποδιών προκαλείται από τα πόδια και τα γεννητικά όργανα που καταλαμβάνουν γειτονικές περιοχές του σωματοαισθητικού φλοιού, με πιθανό επακόλουθο κάποια νευρική στιχομυθία μεταξύ των δύο. Εξωτερικοί σύνδεσμοι

  Η ιστορία για την ποδολαγνεία και τα φετίχ παπουτσιών [dead link]
  Ο φετιχισμός της ποδολαγνείας, η ιστορία και αίτια
  Το προφίλ ενός ποδολάγνου

Βιβλιογραφία

  World Health Organization, International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems, (2007), Chapter V, F65 Disorders of sexual preference.
  Dobson, R. (25 February 2007). "Heels are the world's No 1 fetish." The Independent
  Cameron Kippen (November 2004). [dead link] "The History of Footwear – Foot Sex". http://podiatry.curtin.edu.au/fetish.html[dead link]. Retrieved 8 June 2007.
  Scorolli C et al.(2007) "Relative prevalence of different fetishes" in: International Journal of Impotence Research advance online publication 15 February 2007; doi: 10.1038/sj.ijir.3901547. http://www.nature.com/ijir/journal/v19/n4/abs/3901547a.html retrieved March 2007
  Dobson, Roger (2007) "Heels are the World's No. 1 Fetish." The Independent, http://news.independent.co.uk/sci_tech/article2303022.ece, accessed 29 October 2007
  http://abcnews.go.com/Health/rex-ryans-foot-video-not-necessarily-unhealthy/story?id=12467617
  http://www.chaimedia.com/list/197.html
  AOL's Accidental Release of Search Data – The Sexmind of America.aphrodisiology.com, accessed June 2007
  AJ Giannini et al., op. cit.
  Giannini, AJ; Colapietro, G; Slaby, AE; Melemis, SM; Bowman, RK (1998). "Sexualization of the female foot as a response to sexually transmitted epidemics: a preliminary study". Psychological reports 83 (2): 491–8. PMID 9819924
  Coulton, G. C. (1923) Life in the Middle Ages. Cambridge: Cambridge University Press
  Kringelbach, Morten. Bodily Illusions.kringelbach.dk last accessed Sept 2006.
  Aynesworth, H & Michaud, SG page 36-37
  "Feet first". The Times (London). 20 May 2007. Retrieved 2 April 2010.
  [1], SF Gate, page 3
  "Shoes As a Muse". Elle. Retrieved 22 November 2008.
  Alastair Sooke (30 July 2007). "Lifting the lid on Warhol's Time Capsules". London, England: The Daily Telegraph. Retrieved 29 November 2008. "Warhol had a serious foot fetish...


Δείτε επίσης

  BDSM
  Ερωτικός σαδομαζοχισμός
  Φετιχισμός
  Ερωτική ταπείνωση

Κατηγορίες:

  Φετίχ
  Σεξουαλικότητα

Μενού πλοήγησης

  Δημιουργία λογαριασμού
  Σύνδεση
  Το πρόχειρό μου
  Λήμμα
  Συζήτηση
  Ανάγνωση
  Επεξεργασία κώδικα
  Προβολή ιστορικού
  Κύρια πύλη
  Κατάλογος λημμάτων
  Αξιόλογα λήμματα
  Τρέχοντα γεγονότα
  Τυχαίο λήμμα

Συμμετοχή

  Πύλη Κοινότητας
  Αγορά
  Πρόσφατες αλλαγές
  Βοήθεια
  Επικοινωνία
  Δωρεές

Εκτύπωση/εξαγωγή

  Δημιουργία βιβλίου
  Κατέβασμα ως PDF
  Έκδοση εκτύπωσης

Εργαλεία

  Συνδέσεις προς εδώ
  Σχετικές αλλαγές
  Ειδικές σελίδες
  Σταθερός σύνδεσμος
  Πληροφορίες σελίδας
  Στοιχείο δεδομένων
  Παραπομπή

Άλλες γλώσσες

  العربية
  مصرى
  Български
  বাংলা
  Brezhoneg
  Bosanski
  Català
  Čeština
  Cymraeg
  Dansk
  Deutsch
  English
  Español
  فارسی
  Suomi
  Français
  Galego
  Hrvatski
  Italiano
  日本語
  한국어
  Nederlands
  Polski
  Português
  Русский
  Srpskohrvatski / српскохрватски
  Simple English
  Slovenčina
  Српски / srpski
  Türkçe
  Українська
  中文

Επεξεργασία συνδέσμων Βοηθήστε να βελτιωθεί το λήμμα Βρήκατε κάποιο σφάλμα ή παράλειψη; Μπορείτε να το αναφέρετε στην σελίδα συζήτησης για το λήμμα.

Πρόταση για διόρθωση Αλλά να θυμάστε ότι μπορείτε να προχωρήσετε ο ίδιος στη διόρθωση των λαθών που βρήκατε, πατώντας "επεξεργασία" στην κορυφή της σελίδας (δείτε πως).

  Τελευταία τροποποίηση 18:43, 29 Ιουνίου 2014.
  Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την Creative Commons Attribution-ShareAlike License· μπορεί να ισχύουν και πρόσθετοι όροι. Δείτε τους Όρους Χρήσης για λεπτομέρειες.
  Πολιτική προσωπικών δεδομένων
  Για τη Βικιπαίδεια
  Αποποίηση ευθυνών
  Προγραμματιστές
  Προβολή κινητού
  Wikimedia Foundation
  Powered by MediaWiki

Εξωτερικές συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]