Game Boy Pocket

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Game Boy Pocket είναι φορητή κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών που κυκλοφόρησε από την εταιρεία Nintendo το 1996.

Χαρακτηριστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρόκειται για ένα μικρότερο, ελαφρύτερο μοντέλο του Game Boy που απαιτεί λιγότερες μπαταρίες. Έχει χώρο για δύο AAA μπαταρίες, η οποίες παρέχουν περίπου 10 ώρες παιχνιδιού. Το Game Boy Pocket έχει μια μικρότερη θύρα σύνδεσης, η οποία απαιτεί φορτιστή για να συνδεθεί με το παλαιότερο Game Boy. Ο σχεδιασμός του χρησιμοποιείται για όλα τα επόμενα μοντέλα Game Boy, εκτός από το Game Boy Micro.

Η οθόνη έχει αλλάξει σε μια μαύρη και άσπρη, αντί για τη πρασινόμαυρη οθόνη μονοχρωματικό του αρχικού Game Boy. Επίσης, το Game Boy Pocket (GBP) έχει μια μεγαλύτερη οθόνη από το Game Boy Color (GBC) που αντικαταστάθηκε αργότερα, η οθόνη του είναι GBP 65 χιλιοστά (2,56 ") διαγωνίως, πλάτος 48,5 χιλιοστά (1,91"), ύψος 43,5 χιλιοστά (1,71 ") σε σύγκριση με ένα 59 χιλιοστών (2.32 ") για τη διαγώνιο του GBC. Αν και όπως, ο προκάτοχός του, το Game Boy Pocket δεν έχει πίσω φωτισμό για να λειτουργήσει το παιχνίδι σε ένα σκοτεινό χώρο, έχει βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα και το χρόνο απόκρισης (σχεδόν αποκλείσει το βίντεο είδωλα).

Η πρώτη έκδοση δεν είχε ισχύ του LED, αλλά αυτό σύντομα προστέθηκε λόγω της ζήτησης από το κοινό, μαζί με νέες μονάδες του Game Boy Pocket σε διάφορα χρώματα, μερικά από τα νέα Game Boy. Υπήρχαν αρκετές περιορισμένες εκδόσεις για το Game Boy Pocket συμπεριλαμβανομένου ενός μεταλλικού Ice Blue και ένα ροζ μοντέλο αποκλειστικά στην Ιαπωνία. Το Game Boy Pocket δεν είχε νέα πλατφόρμα λογισμικού και χρησιμοποίησε το ίδιο λογισμικό με το αρχικό Game Boy.