Edmodo

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Edmodo ήταν μια εκπαιδευτική τεχνολογική εταιρεία που πρόσφερε μια πλατφόρμα επικοινωνίας, συνεργασίας και προγύμνασης σε σχολεία και καθηγητές υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Το δίκτυο Edmodo επέτρεπε στους καθηγητές να μοιράζονται περιεχόμενο, να διανέμουν κουίζ, να αναθέτουν και να διαχειρίζονται την επικοινωνία με τους μαθητές, τους συναδέλφους και τους γονείς. Το Edmodo ήταν πολύ εκπαιδευτικό στο επίκεντρο του σχεδιασμού και της φιλοσοφίας του: οι μαθητές και οι γονείς μπορούσαν να συμμετάσχουν στην Edmodo μόνο αν τους ζητηθεί από έναν δάσκαλο. Οι δάσκαλοι και οι μαθητές δαπανούσαν μεγάλο χρονικό διάστημα στην πλατφόρμα, τόσο μέσα όσο και έξω από την τάξη.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Edmodo ιδρύθηκε από τους Nic Borg, Jeff O'Hara και David Youngman το 2008[1][2]. Χρηματοδοτήθηκε από τις εταιρίες Index Ventures, Benchmark, Greylock Partners, Learn Capital, New Enterprise Associates, Union Square Ventures, Glynn Capital Management, Tenaya Capital, SingTel Innov8 και KDDI[3]. Από τον Ιούλιο του 2017 η Edmodo ισχυρίστηκε ότι έχει περισσότερους από 78 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως[4]. Περίπου οι μισοί από αυτούς τους χρήστες βρίσκονταν στις ΗΠΑ, ενώ οι υπόλοιποι ήταν σε 180 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σημαντικές συγκεντρώσεις υπάρχουν στη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία, την Ουρουγουάη και την Ιταλία. Περίπου το 10% αυτών των χρηστών ήταν καθηγητές, μια απεικόνιση του πόσο δημοφιλές είναι το Edmodo στις αίθουσες διδασκαλίας.

Το 2013, το Edmodo συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των "Top Apps for Teachers" από το PC Magazine[5]. Εκείνη την χρονιά, η Edmodo απέκτησε και μία startup εταιρία, την Root-1, σε μια προσπάθεια να γίνει το κατάστημα app για την εκπαίδευση[6][7]. Ο Vibhu Mittal, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Root-1, έγινε διευθύνων σύμβουλος της Edmodo το επόμενο έτος[8].

Το 2014, η Edmodo ξεκίνησε το Snapshot - μια σειρά εργαλείων αξιολόγησης για τη μέτρηση της προόδου των σπουδαστών στα εκπαιδευτικά πρότυπα[9]. Το Edtech Digest απένειμε στην Edmodo το βραβείο Cool Tool για την καλύτερη λύση αξιολόγησης[10]. Η εταιρία έχει συνεργαστεί με δύο σημαντικούς εκδότες στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Oxford University Press και το Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο Cambridge για να παρέχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα Edmodo[11] και να φέρουν το Edmodo Snapshot στο Ηνωμένο Βασίλειο[12].

Το Μάρτιο του 2015, η Noodle ανέφερε το Edmodo ως ένα από τα "32 πιο καινοτόμα ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά εργαλεία"[13]. Τον Ιανουάριο του 2017, η Edmodo ξεκίνησε μαθήματα επαγγελματικής εξέλιξης για καθηγητές στην πολιτεία της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το NYPTI. τόσο τον συγχρονισμό όσο και την ασύγχρονη συνιστώσα συζήτησης που βασίζεται σε κείμενα και έχουν χρησιμοποιηθεί από χιλιάδες καθηγητές. Τον Ιούνιο του 2017, ο Frost και ο Sullivan ανακοίνωσαν ότι το Edmodo κέρδισε το Βραβείο Leadership Value Value.

Στις 17 Μαΐου 2017, η Edmodo έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ενημερώνει τους χρήστες ότι έπεσε θύμα μιας μεγάλης ηλεκτρονικής παραβίασης. Έχουν σημειωθεί παραβιάσεις περίπου 77 εκατομμυρίων χρηστών: το όνομα χρήστη, ο κωδικός πρόσβασης και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (σε ένα υποσύνολο των περιπτώσεων, επειδή δεν χρειάζονται όλοι οι χρήστες μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εγγραφή). Δεδομένου ότι οι κωδικοί πρόσβασης ήταν τόσο κρυπτογραφημένοι με χρήση αλγόριθμου bcrypt[14][15], η προσπάθεια αποκρυπτογράφησης όλων των κωδικών πρόσβασης θα ήταν πολύ μεγάλη. Δεν υπήρξαν αναφορές για τυχόν επηρεασμό των σχολικών δεδομένων ούτε για την ταυτοποίηση των ταυτοτήτων, σύμφωνα με εξωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε κατόπιν εντολής από την εταιρεία.

Τον Ιούνιο του 2017, η Edmodo ανακοίνωσε την Askmo, μια εκπαιδευτική μηχανή αναζήτησης βίντεο, ως παράδειγμα των πλεονεκτημάτων της μηχανικής μάθησης στα σύνολα εκπαιδευτικών δεδομένων: η αναζήτηση βασίζεται σε βίντεο που μοιράζονται οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο εκπαιδευτικών συζητήσεων και μπορούν να φιλτραριστούν ανά θέμα και επίπεδο βαθμού.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Edmodo, Microblogging Platform for Educators, Merges with Revolution Learning's Fusion Project». PR Newswire. 10 Φεβρουαρίου 2010. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Νοεμβρίου 2017. 
  2. «Edmodo Free Microblogging Site for Educators». Open Education. 20 Σεπτεμβρίου 2008. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Σεπτεμβρίου 2015. 
  3. Wan, Tony (6 Αυγούστου 2014). «Edmodo Raises $30M Round Led by Index Ventures». EdSurge. 
  4. «We have connected 50 million learners!». Twitter. 24 Απριλίου 2015. 
  5. «Back to School: The Top Apps for Teach ldvm jh oPAskojyoers». Fast Company. 21 Αυγούστου 2013. http://www.fastcompany.com/most-innovative-companies/2012/industry/education#2tor. 
  6. Empson, Rip (6 Μαρτίου 2013). «Now 18M Users Strong, Edmodo Makes Its First Acquisition In Root-1 To Become The App Market For Education». TechCrunch. 
  7. «Edmodo Acquires Root-1». TechCrunch. 5 Μαρτίου 2013. 
  8. Wan, Tony (22 Δεκεμβρίου 2014). «EXCLUSIVE: Edmodo Turns to Its Roots for a New CEO». EdSurge. 
  9. «Bringing innovation to our educational systems». Index Ventures. 14 Ιουλίου 2014. 
  10. «2015 – Finalists & Winners». edtech digest. 15 Μαρτίου 2015. 
  11. «Oxford University Press and Social Learning Platform Edmodo Partner to Enhance Pupil Learning». Business Wire. 21 Ιανουαρίου 2015. 
  12. «Cambridge UK schools team partner with Edmodo». Cambridge. 20 Ιανουαρίου 2015. 
  13. «The 32 Most Innovative Online Educational Tools to Use in 2015». Noodle. 15 Μαρτίου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Οκτωβρίου 2019. 
  14. Masters, Greg (12 Μαΐου 2017). «Millions of identities stolen from education platform Edmodo». SC Media. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Αυγούστου 2017. Ανακτήθηκε στις 12 Μαΐου 2017. 
  15. Cox, Joseph (11 Μαΐου 2017). «Hacker Steals Millions of User Account Details from Education Platform Edmodo». Motherboard. Ανακτήθηκε στις 17 Μαΐου 2017.