Carach Angren

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι Carach Angren (/ˈkɑːrɑːk ˈɑːnɡrɛn/ KAH-rahk AHN-gren) είναι μια symphonic black metal μπάντα από την Ολλανδία, που σχηματίστηκε από δύο από τα τότε μέλη των συγκροτημάτων, τον Inger Indolia και τον Vaultage. Έχουν τρία σταθερά μέλη με, προηγουμένως, συχνές εμφανίσεις ενός βιολιστή. Το ύφος τους χαρακτηρίζεται από εμφανή χρήση ορχηστρικών μερών. Όλα τα στούντιο άλμπουμ είναι concept άλμπουμ με στίχους που βασίζονται σε ιστορίες για φαντάσματα και τη λαϊκή παράδοση, όπως ο Ιπτάμενος Ολλανδός. Χαρακτηρίζουν το είδος της μουσικής τους διαφορετικό από τα άλλα symphonic black metal συγκροτήματα, καθώς προβάλλουν, συχνά, τραγούδια χρησιμοποιώντας διάφορες γλώσσες όπως τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ολλανδικά, αν και κάθε τραγούδι που χρησιμοποιούν έχει ως βάση την αγγλική γλώσσα και μπορεί να τη χρησιμοποιούν σε ορισμένα ρεφρέν ή τμήματα του τραγουδιού.

Το όνομά τους σημαίνει "Σιδερένια Σαγόνια" στην γλώσσα των Ξωτικών της Sindarin, και προέρχεται από το όνομα ενός οχυρωμένου περάσματος στη βορειοδυτική Mordor, από το βιβλίο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Seregor στο Kabaal am Gemaal το 2010.

Οι Carach Angren δημιουργήθηκαν το 2003 στον ολλανδικό δήμο Landgraaf, αφού τα δύο μέλη Vaultage και Inger Indolia ξεκίνησαν ένα δευτερεύον πρότζεκτ, λόγω της κοινής τους αγάπης για θρύλους και την black metal μουσική. Φάνηκε πως πήγαινε καλά, οπότε οι Vaultage διαλύθηκαν και οι Carach Angren "ήταν έτοιμοι για μεγαλύτερα βήματα".

Το πρώτο τους EP ήταν το The Chase Vault Tragedy, το οποίο είναι concept άλμπουμ σχετικά με το μύθο με τα κινούμενα φέρετρα, που λέει πως μυστηριωδώς είχαν μετακινηθεί. Μετά από αυτό, κυκλοφόρησαν το δεύτερο EP, το Ethereal Veiled Existence, που μιλά για την ιστορία της Καφέ Κυρίας. Το 2007, οι Carach Angren ηχογράφησαν το πρώτο τους full-length άλμπουμ, το Lammendam, το οποίο έλαβε διεθνώς θετικές κριτικές.

Το δεύτερο άλμπουμ τους, Death Came Through a Phantom Ship, κυκλοφόρησε στις 26 Νοεμβρίου του 2010. Συμμετείχαν στην ευρωπαϊκή περιοδεία A Declaration of Hate για την υποστήριξη του άλμπουμ, με extreme metal μπάντες όπως οι Dark Funeral, οι Zonaria και οι Nefarium.

Στις 18 Μαΐου του 2012 κυκλοφόρησε το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ, Where the Corpses Sink Forever.

Στις 8 Οκτωβρίου 2014, ένα νέο κομμάτι από το νέο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε, το There's No Place Like Home.

Στις 17 Φεβρουαρίου του 2015, το This Is No Fairytale ήταν διαθέσιμο για streaming στο Metal Hammer. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε επίσημα στις 23 Φεβρουαρίου του 2015.

Στις 16 Ιουνίου του 2017 κυκλοφόρησε το πέμπτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο Dance and Laugh Amongst the Rotten.

Μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σταθερά

Συνεργαζόμενα

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλμπουμ

Βίντεο κλιπ

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]