AllMovie

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
AllMovie

URLhttp://www.allmovie.com
ΕμπορικόςΝαι
Τύπος ιστότοπουβάση δεδομένων
ΕγγραφήΟχι
ΓλώσσαΑγγλικά
ΙδρυτήςMichael Erlevin
ΙδιοκτήτηςAll Media Network LLC
Ημερομηνία έναρξης1993
Τρέχουσα κατάστασηΕνεργή

Ο ιστότοπος AllMovie (παλαιότερα γνωστός ως All-Movie Guide) είναι εμπορική ιστοσελίδα του διαδίκτυου που περιέχει μια βάση δεδομένων με ηθοποιούς, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μεταξύ άλλων.[1] Ο ιστότοπος ιδρύθηκε από τον Μάικλ Ιρλιβάιν ως μέρος του προγράμματος All-Media Guide.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο διαδικτυακός τόπος του All-Movie Guide ιδρύθηκε από τον Ιρλιβάιν το 1994 ως συμπλήρωμα του έργου All-Music Guide για τις μουσικές ηχογραφήσεις. Η νέα βάση δεδομένων συγκέντρωσε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της κύριας παραγωγής, του καστ ηθοποιών, των πληροφοριών για τα κινηματογραφικά συνεργεία και τις εταιρείες παραγωγής.

Η άδεια χρήσης της βάσης δεδομένων έχει αποκτηθεί από περισσότερες από 10.000 διαφορετικές εταιρείες, από διανομείς ταινιών έως ιστοσελίδες και καταστήματα λιανικής πώλησης.

Στο τέλος του 2007, η εταιρεία All Media Guide, ιδιοκτήτης των AllMusic, AllMedia και AllGame, εξαγόρασε την εταιρεία Macrovision (αργότερα Rovi Corporation) για 102 εκατομμύρια δολάρια (72 εκατομμύρια δολάρια πληρώθηκαν αμέσως, ενώ τα υπόλοιπα 30 εκατομμύρια τον επόμενο χρόνο). Από το 2011 έως το 2013, η πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων πραγματοποιήθηκε μέσω του κοινού ιστότοπου AllRovi.com.

Τον Αύγουστο του 2013, ο ιστότοπος AllMovie.com μαζί με το AllMusic.com και το AllGame.com αποκτήθηκαν από την All Media Network, LLC.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Haddad, Michael (2005). The screenwriter's sourcebook: a comprehensive marketing guide for screen and television writers. Chicago, Ill: Chicago Review Press. σελ. 333. ISBN 1-55652-550-8. 
  2. «Digital Entertainment Veterans Launch 'All Media Network' to Perfect Digital Media Discovery». BusinessWire. 3 Δεκεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2013. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]