Χριστιανισμός στη Μαυριτανία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Χριστιανισμός στη Μαυριτανία αποτελεί μικρή μειονότητα και τη δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία μετά το Ισλάμ. Όλοι από τους περίπου 4.500 Καθολικούς στη χώρα ανήκουν στη μοναδική επισκοπή της, την Επισκοπή του Νουακσότ. Στη Μαυριτανία υπάρχουν αρκετές αφρικανικές εκκλησίες για ομογενείς, αν και δεν υπάρχουν περισσότεροι από 200 προτεστάντες στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ξένων.

Παρά τον αυστηρό νόμο κατά της κήρυξης του Ευαγγελίου, η χριστιανική κοινότητα της Μαυριτανίας αυξάνεται και υπολογίζεται ότι υπάρχουν 400–1.000 Χριστιανοί Μαυριτανοί.[1] Για μια περίοδο οκτώ μηνών το Miracle Channel, ένα νορβηγοσουηδικό χριστιανικό κανάλι, μετέδιδε μυστικές χριστιανικές συγκεντρώσεις στην έρημο της Μαυριτανίας με περισσότερα από 160 άτομα.[2]

Δίωξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η διανομή της χριστιανικής βιβλιογραφίας και η κήρυξη του Ευαγγελίου σε μη μουσουλμάνους απαγορεύονται από το νόμο. Οι Βίβλοι σπανίως τυπώνονται ή διανέμονται. Η κρατική καταπίεση περιελάμβανε τη σύλληψη χριστιανών της Μαυριτανίας λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων και το κλείσιμο των εκκλησιών. Η μεταστροφή από το Ισλάμ σε διαφορετική θρησκεία τιμωρείται με θάνατο και άλλες θρησκείες δεν αναγνωρίζονται από το κράτος.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]