Χρήστης:T.thanos/Συζήτηση για τη Βικιπαίδεια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Νομίζω ότι η άμεση δράση πάρθηκε τότε με τη φραγή. Εγώ απλώς θεώρησα ότι η άρση της φραγής θα μπορούσε να βοηθήσει τη Βικιπαίδεια. Δεν είχα καμία κακή πρόθεση, απλώς είχα μια ιδέα, έκανα την πρόταση στην Αγορά, συζητάμε το θέμα, αποφασίζουμε και πράττουμε. Βλέπω ότι υπαχει μια συγκεκριμένη υπερκινητικότητα όσον αφορά θέματα τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κοινότητα. Τον τελευταίο καιρό όμως έχω συνηθίσει σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, όπου ακόμη και για μεγάλες διαφωνίες (όπου χρειάστηκε η παρέμβαση του Jimbo Wales) η συζήτηση έγινε σε απόλυτα ευγενικούς τόνους. Τώρα ελέγχω τελευταίες συζητήσεις και βλέπω ότι υπαοχυν συζητήσεις με απαράδεκτες λέξεις και πολύ ειρωνικό ύφος, που σαφώς δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία της Βικιπαίδειας. Καταλαβαίνω ότι είμαστε άνθρωποι και εντάσεις δικαιολογούνται. Προτιμώ όμως αν καποιος αισθάνεται φορτισμένος να απέχει για λίγο και να απαντήσει κάποια άλλη στιγμή.

Προσωπικά θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι είχα καλή πρόθεση και μόνο καλή πρόθεση. Και ειλικρινά ένιωσα ότι αυτή η καλή πρόθεση αμφισβητήθηκε (ίσως λίγο περισσότερο από σένα), γι' αυτό θα ήθελα να σε ρωτήσω (εσένα και οποιονδήοποτε άλλον διαβάζει) αν υπήρξε κάποια ενέργειά μου η οποία σε ώθησε να θεωρήσεις ότι είχα κακές και διχαστικές προθέσεις.

Όσον αφορά τις απόψεις των άλλων χρηστών, κάθε άποψη η οποία τέθηκε με προβλημάτισε. Μόλις τελειώσει η συζήτηση θα παραθέσω τα συμπεράσματά μου, νομίζω όμως ότι προς το παρόν είναι πάρα πολύ νωρίς, καθώς έκανα αυτή την πρόταση πριν από λίγες ώρες. Περιμένω την απαάντησή σου. Φιλικά, -- -- (σελίδα χρήστη|chit chat|email) 22:22, 25 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Όπως είπα και στην Αγορά είναι θέματα για τα οποία οι δυο μας έχουμε κάνει τεράστια συζήτηση και όχι μία φορά. Τότε συμφωνούσες με τη λήψη άμεσης δράσης. Σήμερα η κοινότητα αμφισβητείται και επικρίνεται εν κρυπτώ -διαθέτω τα αρχεία του IRC μην το αρνηθείς- και παράγεται ένα κλίμα χαοτικό. Δεν απαιτείται άμεση και καταλυτική δράση; Επειδή από τις παλαιότερες συζητήσεις μας σε εκτιμώ, προτιμώ να σου πω ευθέως ότι ναι αμφισβήτησα την πρόθεσή σου, απλά γιατί εσύ με συνήθισες σε διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο από αυτό. Έπεσες μάλιστα σε περίοδο που συγκεκριμένοι χρήστες της ΒΠ ξεκίνησαν ενορχηστρωμένη προσπάθεια διαπόμπευσης μιας κατάστασης, οπότε δε θα έπρεπε να περιμένεις παρά μόνον επιφυλακτική στάση. Τώρα αν ενοχλεί η ευθύτητα με την οποία μιλώ, γνωρίζεις πολύ καλά ότι μπορώ άνετα να την αλλάξω σε σφάξιμο δια βάμβακος και με το κύριε. Έχει νόημα; Άσε που θα χάσετε τον γραφικό διαχειριστή σας! (Με έχουν χαρακτηρίσει έτσι και στο IRC και εδώ) --ΗΠΣΤΓ 22:33, 25 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)
Δεν θυμάμαι την παλαιότερη συζήτησή μας, οσον αφορά στην δημοσιοποίηση τον προσωπικών μας συζητήσεων δεν συναινώ για οποιονδήποτε λόγο και με οποιονδήποτε σκοπό. Προσωπικά θα μου επιτρέψεις να πιστέψω ότι και οι βωμολοχίες συνεισφέρουν στη δημιουργία χαοτικού κλίματος, δεν συμφωνείς? Δεν ξέρω πια φιλοσοσφία είχα παλαιότερα, θέλω να πιστεύω όμως ότι οι απόψεις και οι ενέργειές μου μέσα στα διάφορα βίκι που συνεισφέρω έχουν ωριμάσει πολύ και προσωπικά αισθάνομαι μεγάλο αίσθημα ευθύνης, ίσως και λίγο παραπάνω από τη θέση του διαχεριστή καθώς ξέρω πώς οι άλλοι χρήστες (λανθασμένα) θεωρούν αυτή τη θέση. Δεν με ενοχλεί η ευθύτητα (ίσως ναι με τον τρόπο με τον οποίο της εννοείς, αν τον αντιλαμβάνομαι σωστά), θα προτιμούσα σκέτο το βαμβάκι χωρίς το σφάξιμο. Δεν πιστεύεις και εσύ ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε το κλίμα της Βικιπαίδειας? -- -- (σελίδα χρήστη|chit chat|email) 22:47, 25 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)
Αν πίστευα στη δημοσιοποίηση θα είχα δημοσιεύσει πολλά και θα είχε τελειώσει η οποία συζήτηση εξ αρχής και αρκετοί θα είχαν πάει ασυζητητί σπιτάκι τους. Παραμένω ανεκτικός, ωστόσο μέχρι να ξεδιπλώσει κανείς όλο το μεγαλείο του εσωτερικού του κόσμου. Προτιμάς δεν προτιμάς το σκέτο βαμβάκι, όταν η ΒΠ βάλλεται ποικιλοτρόπως χρειάζεται άλλη πρακτική. Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να συζητάς με τόνους υψηλής ευγενείας στα εγχειρήματα που ανακατεύεσαι και νιώθεις υπεύθυνος από τη θέση του διαχειριστή. Εδώ αφιερώνουν άλλοι ώρες πατρόλινγκ από το πρωί μέχρι το βράδυ και αποφασίζουν για την τήρηση της πολιτικής και την εκτέλεσή της. Ευχαριστώ --ΗΠΣΤΓ 22:56, 25 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)
Ωραία, θα ήθελες να μου πεις σε γενικό πλαίσιο ποια πιστεύεις ότι θα πρέπει να είναι η άλλη πρακτική που πρέπει να εφαρμόσουμε? -- -- (σελίδα χρήστη|chit chat|email) 23:06, 25 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)