Χρήστης:PapaJohnWp/πρόχειρο/Ανωμαλία του Νότιου Ατλαντικού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Η Ανωμαλία του Νότιου Ατλαντικού (αγγλικά: South Atlantic Anomaly - SAA) ονομάζεται μια περιοχή[1], 190 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης, που βρίσκεται ανάμεσα στο Νότιο Ατλαντικό και στην .... και η οποία παρουσιάζει παρουσιάζεται το φαινόμενο ..[2][3]...

πάνω από την Νότια Αμερική, που η ζώνη ακτινοβολίας είναι σε απόσταση μόλις 190 χλμ. από την επιφάνεια της γης. Το σημείο λέγεται «Ανωμαλία του Νότιου Ατλαντικού» και η ακτινοβολία της μπορεί να διαλύσει κάθε ηλεκτρονικό σύστημα. Γι’ αυτό και η NASA έχει απαγορέψει εδώ και χρόνια, τις πτήσεις δορυφόρων ή άλλων αντικειμένων πάνω από το συγκεκριμένο σημείο. Η «Ανωμαλία του Νότιου Ατλαντικού» έχει ήδη καταστρέψει τα laptop μιας αποστολής της NASA αλλά και (το πιο πιθανό) για την καταστροφή του δυνατότερου τηλεσκοπίου ακτινών Χ της Ιαπωνίας.

και στην οποία η εσωτερική ζώνη Van Allen πλησιάζει πιο κοντά στην επιφάνεια της Γης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται η ροή των φορτισμένων σωματιδίων και οι δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά υψηλότερη από τα συνήθη επίπεδα ακτινοβολίας να κινδυνεύουν .....

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «ROSAT SAA». heasarc.gsfc.nasa.gov. Ανακτήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2017. 
  2. Stassinopoulos, Epaminondas G.; Xapsos, Michael A.; Stauffer, Craig A. (December 2015). Forty-Year 'Drift' and Change of the SAA. NASA Goddard Spaceflight Center. NASA/TM-2015-217547, GSFC-E-DAA-TN28435. http://ntrs.nasa.gov/search.jsp?R=20160003393. 
  3. Crotts, Arlin (2014). The New Moon: Water, Exploration, and Future Habitation. Cambridge University Press. σελ. 168. ISBN 978-0-521-76224-3. 


Βιβλιογραφικές πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • τίτλος. 
  • τίτλος. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]