Χρήστης:Michalis Krashias/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

{{πηγές|05|02|2021}}

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Michalis Krashias/πρόχειρο
Γενικές πληροφορίες
Χώρα πολιτογράφησηςΚύπρος
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΕκπαίδευσηΤμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Σπουδές- Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Διδακτορικό τίτλο από την Εθνική Αθλητική Ακαδημία της Σόφιας Vasil Levski
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα- Υπεύθυνος του Αθλητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου
- Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΔημοκρατική Παράταξη
Ιστότοπος
michaliskrashias.com

Ο Μιχάλης Κρασιάς (Michalis Krashias) κατάγεται από τον κατεχόμενο Γερόλακκο και ζει στον Στρόβολο. Γεννήθηκε το 1959, είναι νυμφευμένος με την Μαρίνα Ιακωβίδου Κρασιά και έχει δύο παιδιά τον Γιώργο και την Ιωάννα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στο άθλημα της Πετόσφαιρας (1985) και από το 2008 κατέχει Διδακτορικό τίτλο σπουδών «Θεωρία και Μεθοδολογία της Φυσικής Αγωγής και της Αθλητικής προπόνησης» από την Εθνική Αθλητική Ακαδημία της Σόφιας Vasil Levski [1].

Επαγγελματική Πορεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι ο υπεύθυνος του Αθλητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου και αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου [2]. Είναι ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης [3] [4]. Διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, Πρόεδρος του Αθλητικού Πανεπιστημιακού Ομίλου Κύπρου, Τεχνικός Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομιακής Αρχής Κύπρου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Κύπρου, Πρόεδρος Οργανωτικών Επιτροπών Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων [5]. Ήταν ο Συντονιστής των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (Κύπρος, 2009), ηγήθηκε αποστολών της Κύπρου σε Παγκόσμιες Πανεπιστημιάδες, Μεσογειακούς αγώνες, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Εκπροσώπησε τη χώρα μας σε Γενικές Συνελεύσεις Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, ενώ σε δυο Γενικές Συνελεύσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, εκτός από την Κύπρο εκπροσώπησε και την Ελλάδα [6].

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του European Handball Challenge Trophy και ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής επιτροπής δημιουργίας των πρώτων κανονισμών του αθλήματος του Beach Handball. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή του αθλήματος του Futsal στην Κύπρο. Ως αθλητής αγωνίστηκε στις Πετοσφαιρικές ομάδες ΑΠΟΕΛ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Νέας Σμύρνης, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Νεαπόλεως, Αχιλλέας Καϊμακλίου και διετέλεσε διεθνής πετοσφαιριστής και αθλητής στίβου στα 400μ (2ος Πανελληνιονίκης). Απέσπασε επίσης διακρίσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό ως Ομοσπονδιακός προπονητής και προπονητής σωματείων πετόσφαιρας (1985-2003), καθώς και ως προπονητής Χάντμπολ ανδρών και γυναικών στο Cyprus College με 5 συνεχείς κατακτήσεις του πρωταθλήματος γυναικών (1987-1993)[7].

Διοικητική Εμπειρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολυετής είναι η πείρα του Μιχάλη Κρασιά σε θέματα Διοίκησης, ως εξής:

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

[1]

[2]

[3]