Σία Βοσκανίδου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Χρήστης:Market In Peti/πρόχειρο)
Σία Βοσκανίδου
Γέννηση17 Ιανουαρίου 1994 (1994-01-17) (30 ετών)
Αλεξανδρούπολη, Έβρος

Η Σία Βοσκανίδου, γεν. 17 Ιανουαρίου 1994, στην Αλεξανδρούπολη στον Έβρο και είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια και καλλιτέχνης. Γονείς της είναι ο Αρθούρος Βοσκανίδης και η Αίντα Βοσκανίδου. Μέχρι και τα 18 της έμενε στο τόπο που γεννήθηκε, δηλαδή την Αλεξανδρούπολη.

Από πολύ μικρή φαινόταν η καλλιτεχνική της τάση και ήταν παθιασμένη με τη μουσική και το θέατρo, με αποτέλεσμα να την κερδίσει ο χώρος αυτός. Αφού έκανε μαθήματα χορού για πολλά χρόνια, ερωτεύτηκε βαθιά τη μουσική όταν πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ του σχολείου της, σε ηλικία 12 ετών. Έτσι, όταν έκλεισε τα 18, αποφάσισε να κυνηγήσει τα όνειρά της και έφυγε από τη γενέτειρά της για την Αθήνα, όπου υπέγραψε αρχικά πρακτορείο μοντέλων.

Εκεί ασχολήθηκε πολύ επιτυχημένα με το μόντελινγκ. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της έχει λάβει μέρος σε 6 διαγωνισμούς ομορφιάς, σε όλους τους οποίους έχει βραβευτεί με τίτλο! Η πρώτη επαφή με την τηλεόραση ήταν στο GNTM όπου η παρουσία της έκανε θετική αίσθηση στο κοινό και άφησε τους κριτές με ανάμικτα συναισθήματα.

Η Σία Βοσκανίδου ήταν μία από τις 20 παίκτριες που διεκδίκησαν την καρδιά του πρώτου Έλληνα «Bachelor», Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Κατά τη διάρκεια του "The Bachelor" έγραψε μια ερωτική μπαλάντα με τίτλο "De Ginete", την οποία αποφάσισε να ηχογραφήσει μετά το σόου, ενθαρρύνοντας την υποστήριξη των θαυμαστών της.

Σία Βοσκανίδου σε εμφάνιση της
Σία Βοσκανίδου σε εμφάνιση της

Ύστερα και μετά την συμμετοχής της στο «The Bachelor», ήρθε το τραγούδι και ο στίχος στην ζωή της!

Σήμερα η Σία είναι τραγουδίστρια και στιχουργός. Έχει κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους και πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο της single με τίτλο «Άσε μου Μήνυμα», υπό τη δισκογραφική Heaven Music. Έχει συνεργαστεί και με την Cobalt Music μεταξύ άλλων για το single με τίτλο «Δε γίνεται»


Σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συμμετείχε στο show του Star «GNTM» και έκανε θετική εντύπωση στο Ελληνικό κοινό. Συμμετείχε στο show του Alpha «The Bachelor» και έγινε ευρεία γνωστή στην Ελληνική επικράτεια


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Προσωπική σελίδα στο Facebook [[1]]

Κανάλι στο Youtube [[2]]

Προσωπική σελίδα στο Instagram [[3]]

Κανάλι στο Spotify [[4]]

Βιογραφική σελίδα στη Heaven Music [[5]]

Μέρος της δισκογραφίας της Σίας Βοσκανίδου [[6]]