Χειροφιλία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Χειροφιλία ή φετιχισμός χεριών είναι ένα σεξουαλικό φετίχ για τα χέρια. Στο φετίχ αυτό, μπορεί να εκδηλώνεται σεξουαλική έλξη για μια συγκεκριμένη περιοχή όπως τα δάκτυλα, τη παλάμη ή τα νύχια, ή έλξη για μια συγκεκριμένη πράξη που εκτελείται με τα χέρια η οποία συνηθίζεται να θεωρείται ως μη σεξουαλική, όπως το πλύσιμο και το στέγνωμα πιάτων. Ο φετιχισμός χεριών μπορεί να υποδηλώνει μια επιθυμία για σωματική αλληλεπίδραση, ή σεξουαλική φαντασίωση.

Επίσης, το φετίχ των χεριών είναι γνωστό στη βιομηχανία πορνό, ωστόσο πέρα από τον αντρικό αυνανισμό που πραγματοποιείται με τα χέρια από άλλο άτομο (handjob), είναι ένα από τα λιγότερο συνηθισμένα φετίχ, σε αντίθεση με τη ποδολαγνεία που είναι το πιο κοινό.


Χαρακτηριστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο φετιχισμός των χεριών είναι η σεξουαλική έλξη για τα χέρια. Η έλξη αυτή εκφράζεται συνήθως με δακτύλωμα , handjobs ρούφηγμα δακτύλων και γλείψιμο παλαμών.

Συχνότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2007, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια σε περίπου 5000 φετιχιστές συμμετέχοντες, για να δουν την επικράτηση του συγκεκριμένου φετίχ. Το περιεχόμενο της μελέτης αναλύθηκε και διαπιστώθηκε ότι μόνο 669 συμμετέχοντες αναφέρονταν στα νύχια, μια επέκταση του φετιχισμού των χεριών. Αυτό δεν αναφερόταν ειδικά στα νύχια και το ποσό των 669 ήταν λιγότερο από το 1% των συμμετεχόντων. [1]

Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην anime/manga σειρά Bizarre Adventure του JoJo, ο βασικός κακοποιός του τέταρτου τόξου Yoshikage Kira, είναι ένας σειριακός δολοφόνος που δολοφονεί τις γυναίκες για να βγει ραντεβού με τα χέρια τους τα οποία είχαν αποκοπεί, ξεκίνησε διάφορες συζητήσεις και το φετίχ αυτό συγκέντρωσε προσοχή.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Griffiths, Mark (22 Ιανουαρίου 2016). «Handy crafts: A brief look at fingernail fetishes». Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2016.