ΦΚ Σίνικ Γιαροσλάβλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
ΦΚ Σίνικ Γιαροσλάβλ
Ίδρυση1957
ΈδραΓιαροσλάβλ, Ρωσία
ΣτάδιοShinnik Stadium, Γιαροσλάβλ
ΙδιοκτήτηςΌμπλαστ του Γιαροσλάβλ
ΠροπονητήςAleksandr Pobegalov
ΠρωτάθλημαΠρωτάθλημα ΦΝΛ
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η ΦΚ Σίννικ Γιαροσλάβλ (ρωσικά: ФК Шинник Ярославль) είναι ρωσική ποδοσφαιρική ομάδα από την πόλη Γιαροσλάβλ. Ιδρύθηκε το 1957. Έδρα της ομάδας είναι το στάδιο Σίννικ, χωρητικότητας 22.990 θεατών. Μετέχει στο Πρωτάθλημα ΦΝΛ. Έχει 10 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα Ρωσίας.

Σύμβολα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από την 1η Απριλίου του 2001, χρώματα της ομάδας αποτελούν το μαύρο και το μπλε. Η μπλούζα είναι μπλε με μαύρες ρίγες, ενώ το κοντό παντελόνι και οι κάλτσες έχουν χρώμα μαύρο. Στους εκτός έδρας αγώνες συχνά χρησιμοποιείται το λευκό χρώμα. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου, Μιχαήλ Μοροζόφ, η ιδέα της επιλογής σταθερών αποχρώσεων ήταν του προπονητή Αλεξάντρ Πομπεγκάλοφ. Στο παρελθόν ο σύλλογος δεν είχε σταθερές αποχρώσεις στις εμφανίσεις του. Τη δεκαετία του 1960, η ομάδα φορούσε τα χρώματα της εθνικής Αργεντινής, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η ομάδα αγωνιζόταν με ερυθρόμαυρες μπλούζες, μαύρα κοντά παντελόνια και κάλτσες.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Шинник (футбольный клуб) της Ρωσικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα FC Shinnik Yaroslavl της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).