ΦΚ Ρούνταρ Πλιέβλια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
ΦΚ Ρούνταρ Πλιέβλια
Επίσημη ονομασίαFudbalski klub Rudar Pljevlja
Ίδρυση1920, πριν 104 έτη (1920)
ΈδραΠλιέβλια, Μαυροβούνιο
ΣτάδιοΣτάντιον Γκράντσκι
Πλιέβλια, Μαυροβούνιο, Πλιέβλια
Πρόεδρος Ντούσκο Σάριτς
Προπονητής Μίρκο Μάριτς
ΠρωτάθλημαΠρβα Λίγκα
Ιστότοπος[1]
Πρώτη εμφάνιση

Η ΦΚ Ρούνταρ Πλιέβλια (μαυροβουνιακά: FK Rudar Pljevlja) είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα από την πόλη Πλιέβλια του Μαυροβουνίου. Έχει ως έδρα το Στάδιο Γκράντσκι χωρητικότητας 5.140 θεατών.[1] Αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Μαυροβουνίου, την ανώτατη κατηγορία της χώρας. Αγωνίζεται στην κατηγορία από την ίδρυση της το 2006. Κέρδισε δυο φορές το πρωτάθλημα τις σεζόν 2009-10, 2014-15. Είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στο Κύπελλο Μαυροβουνίου (ποδόσφαιρο ανδρών) με τέσσερις κατακτήσεις, ένα χαμένο τελικό και δύο ημιτελικούς στις δέκα σεζόν της διοργάνωσης.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1920 ως Μπρέζνικ (Breznik), αλλάζοντας το όνομα της σε Σαντζάκ (Sandžak) τρία χρόνια αργότερα. Άλλαξε πάλι όνομα της μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε ΦΚ Γιεντίνστοβο (FK Jedinstovo). Το 1947 έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γιουγκοσλαβίας αλλά αποκλείστηκε από τη ΦΚ Σαράγεβο με 3–2 στην παράταση.[2] Το 195 απέκτησε το σημερινό της όνομα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα FK Rudar Pljevlja της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).