Υπερπλήρωση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Η υπερπλήρωση κοινώς turbo (αγγλ.turbocharger) είναι η εισαγωγή συμπιεσμένου αέρα στους κυλίνδρους του κινητήρα και έχει σκοπό την αύξηση της ισχύος του. Για έναν κινητήρα με δεδομένα κυβισμό και υπόλοιπα χαρακτηριστικά, η υπερπλήρωση είναι ο μόνος τρόπος αύξησης ισχύος, εφόσον ούτε ο αριθμός στροφών ούτε η σχέση συμπίεσης μπορούν να αυξηθούν πάνω από κάποιο όριο.Εισάγοντας συμπιεσμένο αέρα στον κύλινδρο, επιτυγχάνουμε την είσοδο μεγαλύτερης μάζας αέρα στον συγκεκριμένο όγκο. Επομένως η καύση γίνεται πολύ πιο αποτελεσματικά, αυξάνοντας σημαντικά τη μέγιστη αποδιδόμενη ισχύ του κινητήρα και τη μέγιστη ροπή του. Τα συστήματα που χρησιμοποιούνται για την υπερπλήρωση είναι: Ο στροβιλοσυμπιεστής καυσαερίου (το γνωστό τούρμπο).Οι μηχανικοί συμπιεστές.

Στροβιλοσυμπιεστής καυσαερίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αποτελείται από έναν αεριοστρόβιλο, που τοποθετείται στον αγωγό εξαγωγής καυσαερίων, και έναν αεροσυμπιεστή. Ο αεριοστρόβιλος κινείται εκμεταλλευόμενος την ενέργεια των καυσαερίων και παράγει ισχύ με την οποία θέτει σε λειτουργία τον αεροσυμπιεστή. Αυτός διοχετεύει συμπιεσμένο αέρα στους κυλίνδρους και επιτυγχάνει την υπερπλήρωση.Βασικά μειονεκτήματα της χρήσης του στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων είναι: 1)H κακή χρονική απόκριση στις αλλαγές του φορτίου (φαινόμενο "υστέρησης" γνωστό και ως turbo lag) 2)Η τοποθέτηση του στη γραμμή των θερμών καυσαερίων απαιτεί υλικά ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες 3)Απαιτείται η χρήση μηχανισμού ψύξης του αέρα(intercooler) πριν αυτός εισαχθεί στους κυλίνδρους

Μηχανικοί συμπιεστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι συμπιεστές αέρα που συνδέονται μηχανικά με τον κινητήρα, συνήθως με τον στροφαλοφόρο άξονα, ώστε να πάρουν την απαραίτητη ισχύ για τη λειτουργία τους. Είναι αποδοτικότεροι σε χαμηλές στροφές. Στον συνδυασμό των δύο συστημάτων λειτουργεί πρώτα ο μηχανικός συμπιεστής στις χαμηλές στροφές, μέχρι τα καυσαέρια να αποκτήσουν την απαιτούμενη ενέργεια. Τότε σταματά και αρχίζει να λειτουργεί ο στροβιλοσυμπιεστής. Το σύστημα είναι σχετικά πολύπλοκο και εφαρμόζεται σε μεγάλα οχήματα.