Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ο Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος είναι ελληνικός αθλητικός σύλλογος ο οποίος δραστηριοποιείται στον υγρό στίβο και το κύριο τμήμα του είναι το τμήμα της υδατοσφαίρισης ανδρών όπου συμμετέχει στην Α1 κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών.

Έδρα του συλλόγου είναι το Κολυμβητήριο Αλίμου στα νότια προάστια της Αθήνας. Αν και η παραδοσιακή του έδρα είναι στην Ύδρα όμως λόγω της έλλειψης κολυμβητηρίου στο νησί της Ύδρας έχει μετακομίσει στο παραθαλάσσια προάστια της Αθήνας.

Στη σεζόν 2019-20 είχε μια εξαιρετική πορεία στην Ελλάδα τερματίζοντας τρίτος και είχε το δικαίωμα να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό κύπελλο.

Για τη σεζόν του 2020-21 είχε το δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα να συμμετάσχει στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών. Έπρεπε να ταξιδέψει στη Σικελία της Ιταλίας για τα προκριματικά, όμως λόγω της ακύρωσης της πτήσης του εξαιτίας της πανδημίας αποκλείστηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ενώ το ίδιο συνέβη και με μια άλλη ομάδα.