Συζήτηση χρήστη:94.69.163.120

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Με βάση την τελευταία απογραφή του 2011, οι (μόνιμοι) πληθυσμοί έχουν ως εξής: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE_2011 Σταματήστε, λοιπόν, να παραποιείτε τα πληθυσμιακά δεδομένα!!! Τα πλήρη αποτελέσματα σε επίπεδα Δήμων, Περιφερειακών Ενοτήτων και Περιφερειών της χώρας, παρατίθενται στο παρακάτω δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ. Συμβουλευτείτε το: http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/A1602_SAM01_DT_DC_00_2011_01_F_GR.pdf Ευχαριστώ!

Τα τελικά αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί απ την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και βρίσκονται εδώ http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/NWS_CENSUS_310712_GR.pdf Δεν υπάρχει λοιπόν καμία παραποίηση!

Λοιπόν, φίλε ή φίλη, θα σου εξηγήσω γιατί υπάρχει παραποίηση και πρέπει να κατανοήσεις κάποιους στατιστικούς όρους, οπότε δεν θα κάνεις εκ νέου το ίδιο λάθος! Στο link που μου παράθεσες http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/NWS_CENSUS_310712_GR.pdf αναφέρονται οι ΝΟΜΙΜΟΙ πληθυσμοί, όπου παρακάτω θα σου εξηγήσω τι σημαίνει ο όρος αυτός. Ουδεμία σχέση έχει ο ΝΟΜΙΜΟΣ πληθυσμός με τον πληθυσμό που ζει σε μία περιοχή! Αντίθετα, το Link που σου παρέθεσα, http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/A1602_SAM01_DT_DC_00_2011_01_F_GR.pdf αναφέρει τους ΜΟΝΙΜΟΥΣ πληθυσμούς κάθε περιοχής, όπου αυτοί είναι και η αληθινοί πληθυσμοί σε κάθε Δήμο ή περιοχή. Παρακάτω σου εξηγώ τους όρους και πιστεύω ότι θα καταλάβεις. Σε κάθε περίπτωση, χαίρομαι για το διάλογό μας. Να είσαι καλά! :)

  • ΜΟΝΙΜΟΣ πληθυσμός:

Ο πληθυσμός σε κάθε περιοχή, που ζει μόνιμα σε αυτήν. Η τελευταία απογραφή εστίασε σε αυτή τη μέτρηση, ώστε να αποδίδεται πράγματι το αληθινό ανθρώπινο δυναμικό κάθε περιοχής. Για την περίπτωση του Δήμου Λαρισαίων, αυτός ο πληθυσμός είναι 163.380 κάτοικοι. Με λίγα λόγια, αυτός είναι ο αληθινός πληθυσμός του Δήμου. Άρα, ορθώς τον διορθώνουμε από τον εσφαλμένο που παραθέτεις.

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ πληθυσμός:

Στην τελευταία απογραφή, δεν έγινε καταμέτρηση του λεγόμενου πραγματικού πληθυσμού (θεωρήθηκε μη σκόπιμο), ο οποίος στις παλαιότερες απογραφές κατέγραφε κάποιον πολίτη στην περιοχή όπου βρισκόταν την ώρα της απογραφής, όποια και να ήταν αυτή η περιοχή και ΑΣΧΕΤΩΣ αν έμενε μόνιμα σε αυτήν ή όχι. Δηλαδή, εσύ έμενες, για παράδειγμα, μόνιμα στη ΛΑΡΙΣΑ (εκεί ήταν το σπίτι σου), αλλά την ημέρα της απογραφής ήσουν ταξίδι στην Λαμία. Σε κατέγραφαν και ως προσωρινά ευρισκόμενο στον πληθυσμό της Λαμίας (Πραγματικός πληθυσμός Λαμίας), αλλά δήλωνες ότι το σπίτι σου είναι στη ΛΑΡΙΣΑ, οπότε σε κατέγραφαν και στον ΜΟΝΙΜΟ πληθυσμό της Λάρισας, που καθ' ομολογίαν ήταν και η ορθή και σκόπιμη καταμέτρηση. Είναι λογικό, αφού το σπίτι σου ήταν ΛΑΡΙΣΑ και όχι Λαμία που πήγες για βόλτα εκείνη τη μέρα.

  • ΝΟΜΙΜΟΣ πληθυσμός:

Πάμε τώρα και στο Νόμιμο πληθυσμό, που σε έχει μπερδέψει πολύ! Αυτός, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό που ζει σε μία περιοχή! Τι σημαίνει λοιπόν; ΝΟΜΙΜΟΣ πληθυσμός είναι οι πολίτες που έχουν εκλογικά δικαιώματα σε μία περιοχή, παρόλο που για όλη τους τη ζωή ενδεχομένως ζουν σε άλλη πόλη!!! Έτσι, στην περίπτωση της Λάρισας, προκύπτει ο πληθυσμός, που εσύ θεωρούσες έγκυρο, των 129.533 ανθρώπων, που στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όλοι κάτοικοι της Λάρισας, ΑΛΛΑ απλώς ψηφοφόροι του Δήμου Λαρισαίων, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΖΟΥΝ μόνιμα στην Καλαμάτα ή την Ξάνθη ή οπουδήποτε στη χώρα!!! Συνεπώς, το link που επικαλέστηκες, http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/NWS_CENSUS_310712_GR.pdf είναι μεν έγκυρο, αλλά αποδίδει ΑΛΛΟ πράγμα και όχι τον πληθυσμό του Δήμου ή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. (Επαναλαμβάνω ότι ο αληθινός πληθυσμός είναι αυτός που αποδίδεται ως ΜΟΝΙΜΟΣ πληθυσμός, στο link http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/A1602_SAM01_DT_DC_00_2011_01_F_GR.pdf ).

Ελπίζω να σε βοήθησα και το έκανα πολύ φιλικά!

Ευχαριστώ για τη συνεισφορά και το ενδιαφέρον σου!


Αυτή είναι μια σελίδα συζήτησης για ένα ανώνυμο χρήστη που δεν έχει δημιουργήσει ακόμη ένα λογαριασμό ή δεν τον χρησιμοποιεί. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε την διεύθυνση IP για να τον/την αναγνωρίζουμε. Οι διευθύνσεις IP μπορεί να χρησιμοποιούνται από διάφορους χρήστες. Αν είστε ένας ανώνυμος χρήστης και πιστεύετε ότι σας απευθύνονται άσχετα μηνύματα, παρακαλούμε δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να αποφύγετε περαιτέρω σύγχυση με άλλους ανώνυμους χρήστες.