Συζήτηση:Oasis

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

--Gerakibot 23:17, 9 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]

--Δεν είχε πρόβλημα (ήταν http:..../wiki/Oasis_(band)), αλλά άλλαξε με σχετικό πρότυπο. VJSC263IO 15:04, 2 Οκτωβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ως χρήστης του Wikipedia, έχω αναλάβει την μετάφραση του κειμένου - το πόσο καλή δουλειά κάνω είναι άλλο θέμα, αν και πιστεύω ότι το άρθρο είναι πληρέστερο από πριν. Όσον αφορά τα ονόματα των μελών του συγκροτήματος, μου έχει γίνει η παράκληση να τα παραθέτω στα Ελληνικά. Και εγώ το είχα σκεφτεί αυτό, όμως εντέλει αποφάσησα να μην το κάνω, αφού τα η μετάφραση των ονομάτων είναι κάτι πολύ σχετικό, και κάτι που δεν είναι σίγουρος το πως πρέπει να κάνω.

Π.Χ. O William John Paul "Liam" Gallagher, σε ακριβής ελληνική μετάφραση θα γινόταν Γουιλλιέλμος Ιωάννης Πέτρος «Λίαμ» Γκάλλαχερ, αν και η πιο ελεύθερη μετάφραση θα ήταν Γουίλιαμ Τζον Πολ «Λιαμ» Γκάλλαχερ.

Έχοντας ως προσωπική άποψη ότι τα ονόματα θα πρέπει να παρατίθενται στην αρχική τους μορφή, δεν θα τα μεταφράσω, αφού πιστεύω ότι όπως οι αγγλόφωνοι δεν μπορούν με ευκολία να παράγουν κάποιους φθόγγους των ελληνόφωνων, έτσι και εμείς δεν μπορούμε σωστά να παράγουμε με ακρίβεια κάποιους ιδιόμορφους ήχους όπως το «gh» στο «Gallagher», ιδίως στον γραπτό λόγο.

Όποιος θέλει, είναι φυσικά ελεύθερος να το κάνει. Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Το άρθρο είναι ακόμα σε στάδιο μετάφρασης και επεξεργασίας. --Jimtsgl 09:14, 18 Αυγούστου 2010 (UTC)[απάντηση]

Πολύ καλή δουλειά! Είχα κάνει κάτι αντίστοιχο με το «αδερφικό» συγκρότημα των Oasis, τους Travis!

Όσο για τα ονόματα, καταλαβαίνω πως το εννοείς, όμως πιστεύω πως καλύτερο θα ήταν να γραφτούν με ελληνικούς χαρακτήρες, όσο το δυνατόν κοντά στην αυθεντική τους ηχητική μορφή. Το καλύτερο θα ήταν να γραφτούν, όπως συνηθίζεται και έχει επικρατήσει να γράφονται στον τύπο και στα περιοδικά (κάτι τέτοιο προσπάθησα να κάνω κ' εγώ στο Travis). Αύριο-μεθαύριο ίσως ξεκινήσει το Λίαμ Γκάλλαχερ. Ο τίτλος του λήμματος θα είναι σίγουρα με ελληνικούς χαρακτήρες, οπότε γιατί να μην περάσεις από τώρα την πολιτική αυτή και στο κυρίως άρθρο; Αν θες, επίσης, μπορείς να βάλεις στο κείμενο μερικούς ακόμα συνδέσμους προς άλλα άρθρα.

Πάντως το λήμμα είναι αρκετά πλήρες! Καλή συνέχεια… --Τρανζίστορ 19:57, 21 Αυγούστου 2010 (UTC)[απάντηση]