Συζήτηση:J. L. Mackie

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Αθεϊσμός Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Αθεϊσμός», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του Αθεϊσμού από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Το πρώτο κεφάλαιο, «Η υποκειμενικότητα των αξιών», ανοίγει με την απόρριψη του Mackie από την ηθική οικουμενικότητα : «Δεν υπάρχουν αντικειμενικές αξίες». Το κεφάλαιο αυτό είναι γνωστό για την προώθηση δύο επιχειρημάτων εναντίον της ηθικής οικουμενικότητας: το επιχείρημα από τη διαφωνία και το επιχείρημα από την ιδιοσυγκρασία. Το κεφάλαιο είναι αποσπάσματα στο James Rachels « Το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε: βασικές αναγνώσεις στην ηθική φιλοσοφία .

Το επιχείρημα από τη διαφωνία Το επιχείρημα από τη διαφωνία, που είναι επίσης γνωστό ως το επιχείρημα της σχετικότητας, παρατηρεί πρώτα ότι υπάρχει μια μεγάλη ποσότητα ανάρμοστης ηθικής διαφωνίας: η διαφωνία των ανθρώπων τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Ο Mackie υποστηρίζει ότι η καλύτερη εξήγηση αυτού είναι ότι το σωστό και το λάθος εφευρέθηκαν, αντί να ανακαλύπτονται ως αντικειμενικές αλήθειες.


Το επιχείρημα της queerness έχει δύο μορφές: μεταφυσική και επιστημολογική. Όσον αφορά τη μεταφυσική εκδοχή, αν υπήρχαν ηθικές ιδιότητες ή οντότητες, θα ήταν πολύ ασυνήθιστα (ή "queer") πράγματα. Επιστημονικώς, δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσαμε να μάθουμε για τέτοιες οντότητες. Τα μεταφυσικά και επιστημολογικά επιχειρήματα είναι δεμένα μεταξύ τους "καθώς έχουμε αναγκαστεί να θέτουμε παράξενο επιστημολογικό εξοπλισμό μόνο εάν έχει ήδη διαπιστωθεί ότι οι εν λόγω ιδιότητες είναι περίεργες".