Συζήτηση:CEV Cup πετοσφαίρισης ανδρών

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Νομίζω ότι πρέπει να διορθωθούν οι ονομασίες των 2 ευρωπαϊκών διοργανώσεων βόλεϊ ανδρών και γυναικών του Κυπελλου Συνομοσπονδίας (cev cup) και του Τσάλεντζ καπ. Αν έχω καταλάβει σωστά οι 2 δευτερεύουσες ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά το Κύπελλο Πρωταθλητριών αρχικά ήταν το Κύπελλο Κυπελλούχων και το Κύπελλο Συνομοσπονδίας.

Στη συνέχεια το Κύπελλο Κυπελλούχων ονομάστηκε Κύπελλο κορυφαίων ομάδων πετοσφαίρισης (Top Teams Cup) και πλέον ονομάζεται Συνομοσπονδίας (cev cup).

Το αρχικό Κύπελλο Συνομοσπονδίας (cev cup) ονομάζεται από το 2007 Κύπελλο Θριάμβου (Challenge Cup). Το Κυπελλούχων δηλαδή έγινε Κύπελλο Συνοσπονδίας χωρίς όμως να υιθετήσει την ιστορία του Συνομοσπονδίας η οποία προσαρτήθηκε στο Τσάλεντζ καπ.

Στη δική μας βικιπαίδεια το Κυπελλούχων -> Κορυφαίων Ομάδων -> Συνομοσποδίας, εξακολουθεί να ονομάζεται Κύπελλο κορυφαίων ομάδων πετοσφαίρισης για τους άνδρες και Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (κορυφαίων ομάδων) για τις γυναίκες. Φυσιολογικά θα πρέπει να μετονομαστεί σε Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας πετοσφαίρισης ανδρών και Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας πετοσφαίρισης γυναικών. Επίσης στο άρθρο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (κορυφαίων ομάδων) υπήρχε το λάθος ότι ήταν το πρώην κύπελλο Πρωταθλητριών το οποίο και διόρθωσα.

Το Κύπελλο Συνομοσποδίας -> Κύπελλο Θριάμβου θα πρέπει να διαχωριστεί σε Κύπελλο Θριάμβου πετοσφαίρισης ανδρών και Κύπελλο Θριάμβου πετοσφαίρισης γυναικών. Υπάρχει όμως και ένα άρθρο το Κύπελλο πετοσφαίρισης Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας που αφορά τη διοργάνωση που μετά την περίοδο 1980-2007 και μετονομάστηκε σε Κύπελλο Θριάμβου. Ενσωμάτωσα τις πληροφορίες του στο Κύπελλο Θριάμβου και προτείνω η σελίδα αυτή να γίνει σελίδα παραπομπής μέσω της οποίας θα μπορεί ο αναγνώστης να επιλέγει ποιά διοργάνωση επιθυμεί.

Παραπέμπω και το πρώτυπο της γαλλικής έκδοσης η οποία νομίζω ότι είναι η πιο ενημερωμένη: http://fr.wikipedia.org/wiki/Mod%C3%A8le:Coupes_d%27Europe_de_volley-ball

Έφτιαξα επίσης και το Πρότυπο:Ευρωπαϊκή πετοσφαίριση για να τα ταξινομίσω. Sporting 09:37, 6 Οκτωβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρουσιάζει σε μία ενιαία λίστα όλες τις διοργανώσεις με την ονομασία CEV Cup. Δεν αναφερέσει τίποτα για αλλαγή της ονομασίας από CEV Cup σε Top Teams Cup. Η δε λίστα του Challenge Cup, ξεκινά από το 2008. Συνεπώς όλες οι διοργανώσεις Κυπέλλου Κυπελλούχων και Top Teams Cup δεν αναφέρονται σε καμία από τις δύο λίστες. Μήπως το παλαιό CEV Cup και το Top Teams Cup (πιο παλιά Κυπελλούχων) συγχωνεύτηκαν το 2007 και σχημάτισαν το νέο CEV Cup όπως έγινε με τα Σαπόρτα και Κόρατς στο μπάσκετ (αν δεν κάνω λάθος), ενώ το Challenge Cup αποτελεί μια εντελώς νέα διοργάνωση;--ΗΡ9ΡbOW 10:12, 24 Ιουνίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Πρόσθεσα το εξής λήμμα:

"Με τη μετονομασία της διοργάνωσης σε Top Teams Cup και κατά τα έτη 2001-2005 ήταν η πιο αδύναμη διοργάνωση στην Ευρώπη, καθώς δε συμμετείχαν καθόλου ή σπάνια ομάδες από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ιταλία, Ρωσία, Ελλάδα, Πολωνία κτλ.). Η πρώτη Ελληνική ομάδα που συμμετείχε ήταν ο Ολυμπιακός, μόλις στον 5ο χρόνο της διοργάνωσης το 2005, και κατέκτησε πανεύκολα το τρόπαιο απέναντι σε εξαιρετικά αδύναμες ομάδες."

Τα συγκεκριμένα έτη η διοργάνωση ήταν η τρίτη σε δυναμικότητα στην Ευρώπη κι αξίζει να αναφερθεί γιατί σε όλη την υπόλοιπη ιστορία είναι δεύτερη. Ήταν πολύ αδύναμη με αποτέλεσμα να πρωταγωνιστήσουν ομαδούλες από Ουκρανία, Τσεχία, Πορτογαλία κτλ κτλ.--Πάκαλος 18:52, 10 Νοεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Έτσι όπως μας τα περιγράφεις, καλά έκανες. Dimitrisss 20:46, 10 Νοεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Αλλαγες - προσθηκες στο άρθρο, Ιούλιος 2016[επεξεργασία κώδικα]

Βολεοφιλοι Βικιπαιδιστες, τις τελευταιες μερες εκανα αρκετες αλλαγες στη σελιδα, σεβομενος παντως τη δομή των αρχικων δημιουργων της.

Επειδη υπαρχει παντα καποια δυσπιστια σε παρεμβασεις στην Βικιπαιδεια, σας διαβεβαιω οτι καταναλωσα δεκαδες ωρες στις αντιστοιχες σελιδες αλλων γλωσσων, οπως και σε σελιδες συλλογων, ακομα και στις γλωσσες τους, παρεα βεβαια με τη μεταφραση-γκουγκλ, και τις όποιες γνωσεις αγγλικων και ισπανικων εχω.

Οι παρεμβασεις μου μπορουν να συνοψιστουν στα παρακατω:

1. Προσθεσα αποτελεσματα και τεταρτες θεσεις, όπου ελειπαν

2. Στις πρωτες τεσσερις-πεντε διοργανωσεις υπηρχαν λαθη σε δευτερες εως τεταρτες θεσεις. Συμβουλευτηκα την αντιστοιχη πολωνικη σελιδα, που ειναι απιστευτα ενημερωμενη ακόμα και στις λεπτομερειες των διοργανωσεων στους πρωτους γυρους. Για παραδειγμα η Λέφσκι Σόφιας αναφεροταν με 4 δευτερες θεσεις, ενω στην πραγματικοτητα εχει 6, οπως φαινεται και απο τη δικη της σελιδα: Λέφσκι Σόφιας (Финалист : 1975, 1979, 1982, 1985, 1987, 1989). Αντιστοιχα υπηρχαν ανακαταταξεις και σε αλλες ομαδες. Έτσι:

3. Διορθωσα και συμπληρωσα τον πινακα κατακτησης πρωτης και δευτερης θεσης. (Προσπαθησα να βαλω και τις τριτες, αλλα... κολησα στο οτι τα τελευταια χρόνια δεν υπαρχει καταταξη για τον τριτο. Ισως στο μελλον.)

4. Ονοματα ομαδων - Τρεχα γυρευε (Αχ αυτες οι ιταλικες - κυριως):

4Α. Θεωρω οτι οι ομαδες (παντού) πρεπει να αναφερονται με "Ονομα - Πόλη" (π.χ. Ντιναμό Μόσχας). Όπου το ονομα της ομαδας ειναι το ονομα της πολης, πρεπει να αναφερονται και τα αρχικα (π.χ. Α.Ζ.Σ. Όλζτιν), για να καταλαβαινουμε οτι το Όλζτιν ειναι η πολη. Ετσι:

4Β. Μετετρεψα τα λατινικα αρχικα στα πιο κοντινα ελληνικα.

4Γ. Διορθωσα καποιες προφορες στις πιο καθιερωμενες ελληνικες, και οπου δεν υπηρχαν συμβουλευτηκα τη φωνητικη αποδοση στο "Μεταφραση γκουγκλ".

4Δ. Σε πολεις που εντασσονται στο "ελληνικο κλητικο", χρησιμοπιησα ελληνικη γενικη πτωση: π.χ. "Λοκομοτίβ Χάρκοβου", κατα το "Ντιναμό Κιέβου".

4Ε. Ιταλικες, που αλλαζουν ονομα και χορηγους σαν τα πουκαμισα: Κατα τα διεθνη καθιερωμενα τις εγραψα με το ονομα της πολης τους (ή όπως ονομαζονται σημερα απο τις δικες τους σελιδες) και σε παρενθεση το τοτε ονομα του χορηγου που χρησιμοποιουσαν: π.χ. Βόλεϊ Τρεβίζο (Σίσλεϊ)

4Ζ. Ομαδες που αλλαξαν εδρα: Σε παρενθεση την τωρινη εδρα της ομαδας: π.χ. Γκαμπέκα Μοντικιάρι (Τωρινή: Γκαμπέκα Μόντσας)

Ετσι με τα 4Ε και 4Ζ καταλαβαινει καθενας τη συνεχεια των ομαδων.

4Η. Ονοματα πολεων των ελληνικων ομαδων. Αμφιταλαντευτηκα πολυ στην αναφορα τους. Τελικα αποφασισα να τα προσθεσω για τους παρακατω λογους:

- Ειναι μαλλον εγωιστικο να θεωρουμε οτι ο Ολυμπιακός (π.χ.) ειναι μονο ενας. Και να που ο Ηρακλής στην Α΄ Εθνικη δεν ειναι πια ενας! Τι θα κανουμε λοιπον τωρα; Ο ενας θα ειναι "σκετος" και ο αλλος "Χαλκίδος";
- Καποιοι ξενοι παλαβοι μπορει να μπαινουν στο ελληνικο λημμα (οπως μπηκα εγω σε αλλα ξενα), για να διαπιστωσουν τη σωστη πολη-εδρα καποιας ελληνικης ομαδας.
- Στη σχετικη συζητηση που εχω δει σε αλλα λημματα, ψηφιζω: Ολυμπιακός Πειραιώς, γιατι ετσι μ' αρεσει. (Ενταξει, αυτο δεν ειναι επιχειρημα - λιγο χιουμορ δεν βλαπτει!)
- Αρα: ΑΕΚ Αθηνών, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, κλπ. Βεβαια ο Παναθηναϊκός ειναι οντως (εκ του ονοματος του) μονο ενας, αλλα τον παιρνει κι αυτον η μπαλα. Στο κατω-κατω στις ξενες σελιδες, ως Panathinaikos Athens αναφερεται.

5. Προσθεσα σε ομάδες οσους συνδεσμους βρηκα στην ελληνικη Βικιπαίδεια.

6. Μπορει η σελιδα να θελει κι' αλλο... πειραγμα, (πολεις της τελικης φασης) αλλα το αφηνω για αργοτερα.

7. Τελειωνοντας θελω να δωσω συγχαρητηρια σε οσους εχουν ασχοληθει με τη σελιδα μεχρι τωρα, για την τεραστια δουλεια που εχουν κανει.

Αθεραπευτα βολεοφιλος, --Οσελότος (συζήτηση) 13:44, 22 Ιουλίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Υ.Γ. Δεν ξερω τι θα κανω με τα δυο αλλα κυπελλα. Ασχοληθηκα μ' αυτο μαλλον τυχαια, επειδη ειδα ελλειψεις, και ισως και απο καημο (της μη κατακτησης του αλλου...).

Το ΣΕΦ μεταφέρθηκε στην Αθήνα;[επεξεργασία κώδικα]

Οι τελικοί των ετών 1986, 1996 και 2005 διεξήχθησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που βρίσκεται στον Πειραιά. Δεν ξέρω (δηλαδή ξέρω) γιατί κάποιος θέλει να το μετακινήσει στην Αθήνα. Μην αρχίσουμε τώρα τα ράβε-ξήλωνε. Η οποιαδήποτε περαιτέρω αλλαγή θα θεωρηθεί βανδαλισμός. Οσελότος (συζήτηση) 11:27, 23 Ιουλίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Ούτε η Γλυφάδα, ούτε ο Γέρακας, ούτε οι Αχαρνές, ούτε ο Πειραιάς κλπ μετακόμισαν Αθήνα πολύ απλά επειδή είναι στην Αθήνα. Εσύ σταμάτα να βανδαλίζεις χρόνια τώρα--2A02:587:4400:4DEF:51AB:6B88:9F1E:619C 14:18, 23 Ιουλίου 2019 (UTC)[απάντηση]