Συζήτηση:Μαρία Αντουανέτα

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τι θα γίνει με την παράγραφο Στην γαλλική βασιλική αυλή και στο Γαλλικό Βασιλικό κρεβάτι. Δεν έχει πηγή και είναι και άτονη! Μήπως να διαγραφεί, και απλά βάζουμε ότι δεν είχε πολύ καλές σχέσεις με την βασιλική αυλή (βάζοντας μια πηγή, αν δεν υπάρχει δεν το βάζουμε καθόλου). Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 15:08, 18 Νοεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Το "άτονη" διορθωνόταν, τα υπόλοιπα όμως ήταν ολοσχερώς ατεκμηρίωτα και αφαιρέθηκαν. --Ttzavarasσυζήτηση 17:44, 18 Νοεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Μεταφορά ατεκμηρίωτου (και άτονου) κειμένου από το κυρίως άρθρο[επεξεργασία κώδικα]

Στην γαλλική βασιλική αυλή και στο Γαλλικό Βασιλικό κρεβάτι

Με το που έφτασε στην βασιλική αυλή, η Μαρία Αντουανέτα, συνάντησε δυσκολίες.

Το πρώτο βράδυ του γάμου της έμαθε οτι οι ερωτικές της επαφές με τον συζυγο της θα πρεπει να γινονται παρουσια ευγενων κατι που συνηθιζονταν συχνα τοτε, για την ικανοτητα αποκτησης απογονων, οσο και την νομιμοτητα των τεκνων.

Παρολα αυτα ερωτικη επαφη απο την πλευρα του Λουδοβίκου, δεν κατεστη δυνατη για τα επόμενα σχεδον δυο χρονια,κατι που δημιουργουσε ποικιλα ερωτηματα και ανησυχιες.

Σαν αρκετα νεα και απειρη, και με σχεδον πληρη ελευθερια και μακρια απο την επιβλεψη της μητερας της, αρχισε τις σπαταλες σε ολονυχτια παρτι και χαρτοπαιξιες, οπου εχανε τεραστια ποσα τα οποια πληρωνε ο συζυγος της. Στην αλληλογραφια που ειχε με την μητερα της, εκεινη προσπαθουσε να την προτρεψει συνετιστει και η Μαρια επεμενε πως δεν της ειχε αρκετη εμπιστοσυνη και πως πιστευε τις διαφορες φημες και τα κακοβουλα σχολια εις βαρος της.

Η φροντιδα της εξωτερικης της εμφανισης εμεινε στην ιστορια, τοσο για τα πολυτελη φορεματα της οσο και για περιπλοκα χτενισματα της και τις διαφορες περουκες που χρησιμοποιούσε.

Στα υπολοιπα μελη της βασιλικης αυλης δεν ηταν ιδιαιτερα αγαπητή. Τοσο λογω καταγωγης αλλα και η μετέπειτα συμπεριφορα της απλα επιδεινωνε την κατασταση.

Δύο χρόνια αφότου έφτασε στις Βερσαλίες, είχε γίνει γνωστή ως η βασίλισσα του ροκοκό.


   ManosHacker 19:08, 18 Νοεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο 14-7-2016[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Η εικονα της Παναγιας δεν εχει καμια σχεση με την Μαρια Αντουαννετα. Αφαιρεστε την. Αναφορά: 2A02:810C:880:2904:CF3:67BC:8713:65C8 18:37, 14 Ιουλίου 2016 (UTC)[απάντηση]