Συζήτηση:Λαϊκός Εθνικισμός

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τι να σχολιάσω πρώτα;

1) το λήμμα είναι ελληνοκεντρικό.
2) δεν έχει ίχνος παραπομπής και αναφέρει ονόματα χωρίς να εξηγεί τίποτα. (παραπλανητικό)
3) είναι πολύ μικρό, θεωρώ, για να είναι αυτόνομο.
4) δε δύναμαι, προσωπικά, να του προσθέσω παραπομπές και πηγές, γιατί δεν υπάρχει κάτι σχετικό σε εγκυκλοπαίδειες που κατέχω, ενώ και ο,τι πηγή/παραπομπή βρήκα στο διαδίκτυο ήταν όλες από "περίεργα" blogs και σκόρπιες πληροφορίες από την επίσημη σελίδα ενός γνωστού κόμματος.
5) αυτό δε μοιάζει, τέλος, με εγκυκλοπαιδικό λήμμα, αλλά με τίτλο προπαγανδιστικού υλικού, ειδικότερα, η τελευταία φράση είναι "όλα τα λεφτά": του Έλληνα εθνικιστή... (να ειπωθεί, εννοείται, η επιρροή του Ι. Μεταξά, αλλά κάπως πιο... εγκυκλοπαιδικά π.χ.: Ο Ι. Μεταξάς, με το Ημερολόγιό του, επηρέασε βαθύτατα, το λαϊκό εθνικισμό στην Ελλάδα -τρόποι υπάρχουν να ειπωθεί εγκυκλοπαιδικά, δεν το συζητάμε)
Προτείνω:
1)Να αρχίσουμε με διαγραφή ίσως, διότι το λήμμα είναι μια μόνο πρόταση, χωρίς παραπομπές/πηγές και -μάλλον-, με τρομακτικές ανακρίβειες!
2)Να δημιουργηθεί από το μηδέν, με! παραπομπές!
3)ή, τέλος, και πιο πιθανή λύση, (νομίζω πως) είναι η συγχώνευση -λίγο επεξεργασμένο φυσικά- στο "Εθνικισμός", στην κατηγορία "Οι κυριότερες πολιτικές εκφάνσεις του εθνικισμού". ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 18:05, 10 Απριλίου 2014 (UTC)[απάντηση]