Συζήτηση:Καλλικράτης ο Αχαιός

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η μοναδική σύνδεση του Αχαιού Καλλικράτη με τον ομώνυμο νόμο είναι το παρών άρθρο της Wikipedia, το οποίο δεν περιέχει καμία να αναφορά.

Έψαξα τα πρακτικά της Βουλής και δεν βρήκα τίποτα σχετικό. Αντίθετα, το μόνο στοιχείο που έχω διαψεύδει την συσχέτιση. Είναι από ομιλία του Υπ. Κ.Ραγκούση στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 10/1/2010: "Αυτός ο στόχος, ένα καλό κράτος από τη μία, η λογική της Νέας Αρχιτεκτονικής από την άλλη, μας οδήγησε στη σύνδεση του συνολικού αυτού σχεδίου με το όνομα μιας εμβληματικής μορφής της αρχιτεκτονικής, του «Καλλικράτη». " (το πλήρες κείμενο http://www.ypes.gr/ypes_po/detail.asp?docid=2273)

Προσωπικά πιστεύω ότι έιναι μια ατυχής σύμπτωση, την οποία κάποιος θέλησε να εκμεταλλευτεί. Επειδή ήδη έχει ξεκινήσει μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας, θα πρότεινα η τελευταία παράγραφος του άρθρου να διαγραφεί, ή ο συγγραφέας να δώσει επαληθεύσιμες αναφορές.

Όντως, ο Ραγκούσης αναφέρει στην ομιλία του ότι το όνομα του προγράμματος "Καλλικράτης" προέρχεται από το γνωστό αρχιτέκτονα. Ώσπου να βρεθεί παραπομπή περί του αντιθέτου το αλλάζω. --Ttzavarasσυζήτηση 16:34, 11 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Αφού λοιπόν ο συγκεκριμένος δεν έχει σχέση με το όνομα του νόμου, η παράγραφος για το πρόγραμμα Καλλικράτης δεν χρειάζεται να υπάρχει εδώ. Το μεταφέρω στο άρθρο για τον αρχιτέκτονα. VJSC263IO 00:40, 12 Ιανουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]