Συζήτηση:Θηριόποδα

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ζωολογία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ζωολογία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Θηρόποδα και όχι Θηριόποδα[επεξεργασία κώδικα]

Ο όρος Θηριόποδα είναι λανθασμένος γιατί η ετυμολογία της λέξης είναι θηρ/θηρός + πους/ποδός και όχι θηρίον + πους, κάτι που φαίνεται από τον λατινικό όρο Theropoda που φυσικά δεν είναι Theriopoda.

Πιθανότατα έχει καθιερωθεί στην ελληνική βιβλιογραφία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διορθωθεί και να ξεκινήσει από εδώ. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Διονῦς84 (συζήτησησυνεισφορά) .

Βοήθεια με τις μεταφράσεις ονομάτων[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρξε μια δυσκολία στην μετάφραση των αγγλικών ονομασιών στα ελληνικά και είναι πιθανό να έχουν γίνει λάθη όποτε αν κάποιος γνωρίζει τις σωστές ονομασίες παρακαλώ να τις διορθώσει. Konnazina (συζήτηση) 18:35, 26 Απριλίου 2021 (UTC)[απάντηση]