Συζήτηση:Εμφύσημα

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ιατρική Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ιατρική», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
3η παράγραφος:"εξαιτίας της παρουσίας ατμοσφαιρικών ρυπών, όπως διάφορες ουσίες ή και σωματίδια. Αυτός ο μολυσμένος εισπνεόμενος αέρας..."

Παρατήρηση:

1) Είναι γνωστό ότι ο όρος μόλυνση σημαίνει ύπαρξη παθογόνων μικροοργανισμών και δεν πρέπει να συγχέεται με τον όρο ρύπανση, ο οποίος αναφέρεται γενικότερα σε μια δυσμενή μεταβολή με βλαβερές συνέπειες. Θα ήταν λοιπόν εύστοχο να αλλάξει η διατύπωση, διότι δίνει την εντύπωση ότι ρυπασμένος και μολυσμένος είναι ταυτόσημοι χαρακτηρισμοί. Για παράδειγμα, με την αντικατάσταση της λέξης μολυσμένος από τη γενικότερη λέξη ρυπασμένος και συμπληρωματικά ας ξεκαθαριστεί αν στους ατμοσφαιρικούς ρύπους που προκαλούν τη ΧΑΠ συγκαταλλέγονται και οι παθογόνοι μικροοργανισμοί. Πηγή: http://ara-zw.wikispaces.com/%CE%9C%CF%8C%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%A1%CF%8D%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7

2) Είναι ρύπων και όχι ρυπών: Ρύπος & http://www.lexigram.gr/lex/newg/%CF%81%CF%8D%CF%80%CF%89%CE%BD#Hist0

~ Wiki Guard (συζήτηση) 00:42, 16 Μαΐου 2017 (UTC)[απάντηση]