Συζήτηση:Απελευθέρωση της Καλαμάτας

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Στρατιωτική Ιστορία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Στρατιωτική Ιστορία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Αλλαγή τίτλου[επεξεργασία κώδικα]

Δεν υπήρξε καμμία "μάχη Καλαμάτας" γιατί η πόλη κατελήφθη αμαχητί. Χρειάζεται αλλαγή του τίτλου. Το "Κατάληψη Καλαμάτας" πάλι φαίνεται αδόκιμο, με την έννοια ότι δεν υπήρξε άμυνα. Ίσως καλύτερα "Απελευθέρωση Καλαμάτας", αν μας το επιτρέπουν τα νεο-οθωμανικά ήθη.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Skylax30 (συζήτησησυνεισφορά) 10:21, 21 Μαρτίου 2013‎..

Αφαίρεση επαναλαμβανόμενων πληροφοριών[επεξεργασία κώδικα]

Η συγώνευση του λήμματος "Δοξολογία στην Καλαμάτα (23 Μαρτίου 1821)" με αυτό εδώ είχε γίνει χωρίς να συνδυαστούν οι ήδη υπάρχουσες πληροφορίες με αυτές του συχωνευμένου λήμματος, με αποτέλεσμα ολόκληρες παράγραφοι να επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα και μάλιστα χωρίς χρονική συνέχεια. Διόρθωσα το πρόβλημα όσο μπορούσα, χωρίς (ελπίζω) να χαθούν οι αναφορές στις επιπλέον πηγές.--Dipa1965 (συζήτηση) 16:46, 24 Απριλίου 2017 (UTC)[απάντηση]