Συζήτηση:Αντιτριαδικοί

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
  • Φίλε Cqim, τον όρο "Αντιτριαδικοί", όχι ως γενικό επιθετικό προσδιορισμό αλλά ως συλλογικό περιγραφικό όνομα χριστιανικών ομολογιών, τον έχεις δει κάπου ή τον σκέφτηκες εσύ; Η κατηγοριοποίηση των διάφορων "αντιτριαδικών" δογμάτων με τον τρόπο που την καταγράφεις υποστηρίζεται από αξιόπιστη βιβλιογραφία; -- pvasiliadis  17:40, 21 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]
Πιστεύω ορθώς υπάρχει το άρθρο. Παρόμοια άρθρα υπάρχουν και σε διάφορες άλλες wiki. --Τρανζίστορ 17:45, 21 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]
  • Ήμουν συγκεκριμένος στα ερωτήματά μου.
  • Επίσης, ο όρος "nontrinitarian" ("ατριαδικός") δεν είναι αντίστοιχος του "antitrinitarian".
  • Αντίστοιχα, θα πρέπει να γίνει και ένα άρθρο με τίτλο "Τριαδιστές" ή "Τριαδικοί" και πάει λέγοντας... -- pvasiliadis  18:00, 21 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ pvasiliadis,

Ο όρος αντιτριαδικός είναι γνώστος όρος της Θεολογίας και υπάρχει σε πλήθος Θεολογικών βιβλίων πολλών δογμάτων. Κάνεις λάθος antitrinitarian και nontrinitarian είναι το ίδιο. Υπόψην στην Θεολογία από ότι ξέρω ο ποιο χρησιμοποιημένος όρος είναι αντιτριαδικός. Απόδειξη ότι είναι ακριβώς το ίδιο θα βρεις και στην Αγγλική Βικιπαίδεια Nontrinitarianism From Wikipedia, the free encyclopedia (Redirected from Antitrinitarian) Πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργη η αναφορά σου διότι όποιος δεν πιστεύει στην Τριάδα κανονικά δεν προσβάλλεται αν τον κατατάξουν σε αυτήν την κατηγορία. Έπειτα στο άρθρο δίνω πληροφορίες και μόνο, ούτε κατακρίνω κανέναν... Αν θες φτιάξε κατηγορία Τριαδικοί... Όμως το δόγμα περί Τριάδος το γνωρίζουν οι περισσότεροι στην Ελλάδα αντίθετα τα δόγματα που παρουσιάζω δεν είναι ευρέως γνωστά (εκτός των Μαρτύρων του Ιεχωβά και ίσως των Μορμόνων).

Φιλικά, --Θεμιστοκλής Π. 18:42, 21 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]


Στο The Oxford Dictionary of the Christian Church στο σχετικό λήμμα αναφέρει την κατηγορία της θεολογίας του Αρείου:

"Antitrinitarianism...The Arian view of Christ’s Person, which in all its forms fell short of conceding Him full divinity, is also antitrinitarian."

P'apyru's 20:58, 21 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]


Το αγγλικό άρθρο είναι nontrinitariamisn, όχι anti-trinitarianism. Το "αντι-τριαδικοί" δημιουργεί ύφος αντιπαράθεσης που είναι άσκοπο για ένα εγκυκλοπαιδικό λήμμα. Για να γίνω πιο κατανοητός, υπάρχει ο άθεος (αθεϊσμός) και υπάρχει και ο αρνησίθεος ή ο αντίθεος. Σίγουρα, οι δύο τελευταίες περιπτώσεις θα αποφεύγονταν ως άσκοπα έντονες και πιστεύω ότι δικαιολογημένα θα θεωρούνταν POV.

Η διάταξη του όλου λήμματος επίσης είναι χοντρο-POV διότι η κατηγοριοποίηση του τύπου "εκείνοι που ακολουθούν τον Άρειο" και 'εκείνοι που ακολουθούν τον Σαβέλλιο" είναι και POV με τα τσαρούχια αλλά και σε μεγάλο βαθμό ανακριβής.

Στο μέλλον ίσως να βρω χρόνο να ασχοληθώ με τα περιεχόμενα, αλλά για την ώρα θα μείνω στο να προτείνω την αλλαγή του τίτλου σε κάτι τέτοιο: Μη τριαδιστές.

--Vasileios78 11:37, 18 Ιουλίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Γιατί βγάλατε τις φωτογραφίες / εικόνες που είχα;

--Θεμιστοκλής Π. 03:35, 30 Ιουλίου 2010 (UTC)[απάντηση]