Στοά του βιβλίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Στοά του βιβλίου
Ίδρυση1996
Έδρα, Ελλάδα
Συντεταγμένες37°58′52″ s. š., 23°43′52″ v. d.
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος

Η Στοά του βιβλίου ιδρύθηκε από τη "Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία" τον Ιούνιο του 1996 στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου. Πυρήνας της ίδρυσής της ήταν ο πολιτισμός του βιβλίου και στόχευε στη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων μέσω της παιδείας.

Εκδηλώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η "Στοά του Βιβλίου" οργανώνει τακτικά διάφορες εκδηλώσεις, για την προαγωγή της γνώσης, τις οποίες μπορεί ο οποιοσδήποτε να παρακολουθήσει. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς ή λέκτορες, μουσικές εκδηλώσεις με στόχο την ψυχαγωγία του κόσμου και ομιλίες ή διαλέξεις διακεκριμένων προσώπων. Οι εκδηλώσεις αυτές λαμβάνουν χώρα στις αίθουσες Λόγου και Τέχνης της "Στοάς του Βιβλίου" κατά κύριο λόγο.

Στόχοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στόχος της ίδρυσης της "Στοάς του Βιβλίου" είναι η διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων και η όξυνση της κριτικής σκέψης όλων των ανθρώπων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνει ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος και μόρφωσης. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσω των μαθημάτων που προσφέρονται πάνω σε ποικίλα θέματα, τα οποία παρουσιάζουν καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλοι διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες, καλλιτέχνες και δημιουργοί.

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το μορφωτικό πρόγραμμα της Στοάς του Βιβλίου εντάσσεται σε μια δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται ως "Ελεύθερο Πανεπιστήμιο" καθώς η παρακολούθησή του γίνεται εκούσια και ελεύθερα από κάθε άνθρωπο, με βάση τα ενδιαφέροντά του. Μάλιστα, το "Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου" υπέγραψε μια συμφωνία συνεργασίας με τη Βουλή των Ελλήνων, κατά την οποία η δραστηριότητά του θα στρέφεται γύρω από την προβολή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας σε ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]