Σαχαλίν Γιούζνο Σαχαλίνσκ (πετοσφαίριση)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σαχαλίν
ΣτάδιοΚρίσταλ
ΠρωτάθλημαΠρωτάθλημα Ρωσίας
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Εμφανίσεις
Πρώτη εμφάνιση
Δεύτ. εμφάνιση

Η Σαχαλίν Γιούζνο Σαχαλίνσκ (ρωσικά: «Сахалин» Южно-Сахалинск) είναι πετοσφαιρική ομάδα από το Γιούζνο Σαχαλίνσκ της νήσου Σαχαλίνης στη Ρωσία. Τα χρώματα της είναι το γαλάζιο και το μπλε. Αποτελεί μέρος του ευρύτερου σωματείου «Σαχαλίν». Η ομάδα διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο ντβόρετς σπόρτα Κρίσταλ.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών «Σαχαλίν» ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Πρωταθλήματος Ρωσίας, της δώθηκε η άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα στη θέση της διαλυμένης ομάδας Σαμορόντοκ Χαμπάροφσκ («Самородок» Хабаровск). Πριν από αυτή, καμία από τις ομάδες της νήσου Σαχαλίνης δεν αγωνίστηκε ούτε στο Πρωτάθλημα ΕΣΣΔ, ούτε στο Πρωτάθλημα Ρωσίας στην πετοσφαίριση. Το καλοκαίρι του 2015 βόλεϊ συλλόγου τέθηκε στη δομή του επαγγελματικού αθλητικού συλλόγου «Σαχαλίν» (профессиональный спортивный клуб «Сахалин»).[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Сахалин (волейбольный клуб) της Ρωσικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).