Πρότυπο:Σε χρήση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Χρησιμοποιείτε το πρότυπο για λογικά χρονικά διαστήματα: όταν πρόκειται να επεξεργαστείτε μια σελίδα για πραγματικά πολλή ώρα.
Δεν είναι κατάλληλο

  • για διορθώσεις μερικών προτάσεων
  • μορφοποιήσεις (εκτός αν είναι σε όλη την έκταση του κειμένου και πάρα πολλές)
  • και όταν φυσικά δεν έχετε σκοπό να συνεχίσετε για πολλή ώρα!

Χρήση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο σε μια σελίδα, τοποθετήστε το εξής κώδικα:

{{σε χρήση|ώρα=~~~~~}}

ή

{{σε χρήση|10 λεπτά|ώρα=~~~~~}}   (ή όσο χρόνο πρόκειται να σας πάρει)

(τα "~~~~~" τα αντικαθιστά το σύστημα αυτόματα με την τρέχουσα ώρα ώστε να φαίνεται πόση ώρα χρησιμοποιείται)

Φροντίστε να αφαιρέσετε το πρότυπο μόλις τελειώσετε με αυτή την επεξεργασία.

Πότε πρέπει να τοποθετείτε το πρότυπο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρότυπο «Σε χρήση» πρέπει να τοποθετείτε σε μια σελίδα όταν συντρέχει ένας ή περισσότεροι από τους ακόλουθους λόγους:

  • Σκοπεύετε να επεξεργαστείτε μια σελίδα για πραγματικά πολλή ώρα, άμεσα και σε όλη την έκταση της.
  • Θέλετε να κάνετε μικροδιορθώσεις, αλλά πάρα πολλές και, πάλι, σε όλη την έκταση της σελίδας,

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το πρότυπο:

  • Όταν αναζητάτε για πηγές στο Διαδίκτυο και τραβάτε φωτογραφίες για λήμματα. Επίσης όταν κοιμάστε, τρώτε, δουλεύετε, φτιάχνετε φραπεδάκια, νανουρίζετε το μωρό, στήνετε servers και για όποιον άλλον πιθανό και απίθανο λόγο απουσίας.

Σχόλια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρότυπο αυτό είναι για την αποφυγή του να ανοίξει κάποιος ένα λήμμα για επεξεργασία που θα του πάρει ώρα και να το ανοίξει και δεύτερος με αποτέλεσμα σύγκρουση επεξεργασίας. Εννοείται ότι τέτοιο θέμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ όταν κοιμάστε ή τρώτε ή ότι άλλο κάνετε, αλλά μόνο για τα 10 λεπτά, μισή ώρα ή όση ώρα το επεξεργάζεστε μέχρι να κλείσετε τον browser. Δεν είναι δυνατόν να αποκλείσετε άλλους χρήστες από την επεξεργασία ενός λήμματος για ημέρες. Αυτό είναι ενάντια στην πολιτική της Βικιπαίδειας, και αναιρεί το πλεονέκτημα της πολυπρόσωπης επεξεργασίας ενός λήμματος. Κανένα λήμμα δεν είναι ιδιοκτησία ενός και μόνο χρήστη.