Πάμπλο Μεάνα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πάμπλο Μεάνα
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση10  Ιουνίου 1975
Νεκοτσέα
Χώρα πολιτογράφησηςΑργεντινή
Ύψος187 cm Edit this on Wikidata
Βάρος84 kg Edit this on Wikidata
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπετοσφαιριστής

Ο Πάμπλο Μεάνα (γεννημένος στις 10 Ιουνίου 1975) είναι Αργεντίνος παλαίμαχος διεθνής πετοσφαιριστής. Έχει ύψος 187εκ και αγωνιζόταν στη θέση του λίμπερο.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πάμπλο Μεάνα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Λους Φουέρσα, ομάδα της Αργεντινής. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Κογιότε Σάλτα, στην οποία παρέμεινε για αρκετά χρόνια, με εξαίρεση ένα σύντομο πέρασμά του από την Ελλάδα αγωνιζόμενος με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Μεάνα ήταν η Λοκομοτίβ Μπελγκοροντ, ομάδα της Ρωσίας, με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, καταφέρνοντας μάλιστα να κατακτήσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ (2004), ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση.

Το 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα για δεύτερη φορά στην καριέρα του, επιλέγοντας να αγωνιστεί αυτήν τη φορά με τα χρώματα του Ολυμπιακού Πειραιώς. Στην ομάδα του Πειραιά παρέμεινε για ένα χρόνο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κατακτήσει κάποιο τίτλο.

Μετά το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, ο Πάμπλο Μεάνα επέστρεψε στην πατρίδα του και μετεγγράφη στη Ντριν Μπόλιβαρ, η οποία έμελλε να αποτελέσει και την τελευταία ομάδα της καριέρας του.

Διεθνείς συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πάμπλο Μεάνα ήταν διεθνής για πολλά χρόνια με την εθνική ομάδα πετοσφαίρισης της Αργεντινής, με την οποία πραγματοποίησε περισσότερες από 100 συμμετοχές.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1 Τσάμπιονς Λιγκ: 2004

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]