Ομοσπονδία Χόκεϊ Αγγλίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ομοσπονδία Χόκεϊ Αγγλίας
Ίδρυση2003
ΤύποςΑθλητικός οργανισμός
ΈδραΗνωμένο Βασίλειο
Ιστότοποςenglandhockey.co.uk

Η Ομοσπονδία Χόκεϊ Ινδίας (αγγλικά: England Hockey) είναι το επίσημο όργανο διοίκησης του χόκεϊ επί χόρτου στην Αγγλία. Είναι ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χόκεϊ και τη Διεθνή Ομοσπονδία Χόκεϊ. Διοργανώνει εθνικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών. Συντονίζει επίσης τις δραστηριότητες των εθνικών ομάδων ανδρών, γυναικών και νέων της χώρας.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ομοσπονδία Χόκεϊ Αγγλίας (England Hockey) ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου του 2003 για να αντικαταστήσει την Αγγλική Ομοσπονδία Χόκεϊ (EHA), η οποία αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία της το 2002 λόγω σημαντικών οικονομικών προβλημάτων. Η EHA με τη σειρά της ιδρύθηκε το 1996 για να συνδυάσει τη λειτουργία των ξεχωριστών οργάνων διοίκησης για ανδρικό, γυναικείο και μικτό χόκεϊ. Μετά τη διάλυση της EHA, το χόκεϊ της Αγγλίας σε διεθνές επίπεδο διαχειριζόταν για μια χρονική περίοδο μέσω μιας ξεχωριστής εταιρείας που ονομαζόταν World Class Hockey Limited, η οποία χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Sport England. Οι λειτουργίες αυτές συγχωνεύθηκαν ξανά στην England Hockey την 1η Ιουλίου του 2005.[1] Η δεύτερη βαθμίδα διοίκησης χόκεϊ στην Αγγλία αποτελείται από πέντε περιφερειακές ενώσεις: Ιστ, Μίντλαντς, Νορθ, Σάουθ και Γουέστ, όπως και κομητειακές ενώσεις.

Ενώ το χόκεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου διοργανώνεται από ξεχωριστούς φορείς για κάθε συστατική χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο καλείται να εισέλθει με μια συνδυασμένη ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό δημιούργησε εντάσεις μεταξύ των διοικητικών οργάνων και των υπευθύνων για τις ομάδες της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, η ομάδα των γυναικών έχει αποδώσει καλά, κερδίζοντας ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012 και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ της Αργεντινής.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. England Hockey (27 Ιουνίου 2005). «News: England Hockey to take over International responsibilities of World Class Hockey Limited». England Hockey official website. England Hockey. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Μαρτίου 2007. Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2007. 
  2. England Hockey (9 Δεκεμβρίου 2013). «News: Sensational shoot-out gives England bronze». England Hockey official website. England Hockey. Ανακτήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2013. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]