Οικογένεια Μπους

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η οικογένεια Μπους στο κόκκινο δωμάτιο του Λευκού Οίκου

Η Οικογένεια Μπους είναι μια επιφανής οικογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που διακρίθηκε στους τομείς της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού, της διασκέδασης και της επιχειρηματικότητας με αρχικά μέλη τον Obadiah Bush και την Χάριετ Σμιθ.

Περισσότερο γνωστή για την ενασχόλησή της με την πολιτική, και οι τέσσερις γενιές της οικογένειας έχουν αναλάβει εθνικά και κρατικά γραφεία, συμπεριλαμβανομένων τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Πρέσκοτ Μπους, τον κυβερνήτη Τζεμπ Μπους και τους δυο προέδρους των ΗΠΑ, τον Τζορτζ Μπους (που υπηρέτησε επίσης και ως αντιπρόεδρος) κι τον Τζορτζ Μπους τζούνιορ (που υπηρέτησε κι ως κυβερνήτης). Άλλα μέλη της οικογένειας περιλαμβάνουν τον διοικητικό σύμβουλο της NFL Τζόε Έλλις και δυο γνωστές τηλεοπτικές προσωπικότητες, τον Μπίλυ Μπους και την Τζένα Μπους Χάγκερ.

Ο Πήτερ Σβάιτζερ, βιογράφος της οικογένειας, έχει περιγράψει τους Μπους ως "την πιο επιτυχημένη πολιτική δυναστεία στην αμερικανική ιστορία". Σύμφωνα με ορισμένες διαδικτυακές πηγές, η οικογένεια Μπους έχει κατά βάση αγγλική και γερμανική καταγωγή. Η ευρωπαϊκή καταγωγή της οικογένειας Μπους ξεκινά τον 17ο αιώνα, με τον Σάμιουελ Μπους να είναι ο πρώτος πρόγονος που γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1647.

Επιπλέον ανάγνωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]