Ντένι Κλόζε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ντένι Κλόζε
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση28  Μαρτίου 1979
Άινμπεκ
Χώρα πολιτογράφησηςΓερμανία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΓερμανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατηλεοπτικός παρουσιαστής
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΣοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας

Ο Ντένι Κλόζε (γεννημένος στις 28 Μαρτίου 1979 στο Άινμπεκ) είναι Γερμανός τηλεπαρουσιαστής και κωμικός.

Ο Κλόζε ήταν μέλος του θεατρικού συγκροτήματος της κοινότητας του Άινμπεκ. Εμφανίστηκε επίσης σε θεατρική εταιρεία του Μύνστερ (την Εταιρεία Καμπαρέ του Μύνστερ). Το 1999 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Καφέ Τσιβίλ και το 2001 ήταν ηθοποιός στην τηλεοπτική εκπομπή Internet Four. Το 2002 είχε επιπλέον σόλο εμφανίσεις στο Γκέτινγκεν και τη γύρω περιοχή, δημιουργώντας το πρώτο ατομικό σταντ-απ θεατρικό του με τίτλο The Last Ice Horn. Το 2003 ήταν υποψήφιος για το βραβείο κωμωδίας ΦΦΝ στην κατηγορία του νεοεισερχόμενου. (γερμανικά: ffn-ComedyAward-Newcomer - σημείωση: η χρήση της αγγλικής γλώσσας είναι συνήθης σε κατηγορίες και τίτλους γερμανικών και μη βραβείων).

Ο Κλόζε έγινε γνωστός στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό το 2003 με τη συμμετοχή του στην πρώτη σεζόν του Star Search στη Γερμανία, όπου έφτασε στον 16ο γύρο στην κατηγορία Κωμικοί. Εμφανίστηκε και στην εκπομπή Comedy Total τον Ιανουάριο του 2006, ένα νυχτερινό σόου του Super RTL.

Εκτός από τις τηλεοπτικές του παρουσιάσεις, ο Κλόζε συντονίζει και εκδηλώσεις, γράφει για διάφορα (ηλεκτρονικά) μέσα, εργάζεται ως ομιλητής στην εκπαίδευση των νέων και των ενηλίκων και είναι λέκτορας τηλεοπτικής κωμωδίας στο τεχνικό πανεπιστήμιο του Μπραουνσβάιχ, στο Πανεπιστήμιο του Πασάου και στο Μόναχο.

Ο Κλόζε πέρασε την πρώτη του κρατική εξέταση στο Πανεπιστήμιο Γκέοργκ-Άουγκουστ της Γοτίγγης το 2008 στα θέματα του αθλητισμού και της διδασκαλίας της γερμανικής. Από τον Αύγουστο του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2011 εργάστηκε ως εκπαιδευτικής στην κρατική αθλητική ένωση της Κάτω Σαξονίας. Ο Κλόζε εργάζεται ως σύμβουλος, προπονητής και εκπαιδευτής από τον Ιανουάριο του 2012.