Νομπούο Ουεμάτσου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Nobuo Uematsu.jpg

O Ουεμάτσου Νομπούο ( γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1959 ) είναι ένας Ιάπωνας συνθέτης μουσικής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ένας από τους πιο γνωστούς, παραγωγικούς, και πολύπλευρους στο χώρο. Έχει συνθέσει μουσική για πολλά παιχνίδια της Square Co., Ltd.Squaresoft νυν Square Enix. Γνωστότερο έργο του είναι η μουσική του Final Fantasy μιας σειράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών ρόλων.


Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έργο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννημένος στην επαρχία Κότσι,στην Ιαπωνία, ο Ουεμάτσου ξεκίνησε να παίζει το πιάνο όταν ήταν 12 χρονών. Το μεγαλύτερο είδωλο του στην παιδική ηλικία ήταν ο Έλτον Τζων, και είναι αυτοδίδακτος. Μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο της Καναγκάουα (το μάστερ του δεν ήταν στη μουσική), σύνθεσε μουσική για διαφημιστικά σποτ πριν να εισέλθει στην Square Co., Ltd., νυν Square Εnix το 1986, μετά από προτροπή ενός φίλου του που δούλευε σ'αυτή την εταιρεία. Έφτιαξε μουσική για πάνω από τριάντα τίτλους παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης και της πολυβραβευμένης σειράς Final Fantasy. Επιπρόσθετα,ο Ουεμάτσου κλήθηκε να τελειώσει τη μουσική του παιχνιδιού Chrono Trigger, όταν ο φίλος του, ο Γιασουνόρι Μίτσουντα, εμφάνισε προβλήματα υγείας. Τον Οκτώβριο του 2004, ο Ουεμάτσου ίδρυσε την εταιρεία Smile Please Co., Ltd. και συνεχίζει να συνθέτει για την Square Enix και άλλες εταιρείες όπως η Mistwalker.

Αν και είναι γνωστός πιο πολύ για τη δουλειά του σε παιχνίδια, το ταλέντο του έχει διάφορες εκφάνσεις. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν τη μουσική της ταινίας Oh! My Goddess! που ανήκει στο είδος anime. Επίσης φτιάχνει μουσική για κορυφαίους τραγουδιστές όπως η Εμίκο Σιρατόρι και η Ρίκκι.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

O Ουεμάτσου έγραφε για κάποια χρόνια και μια στήλη, με τίτλο "Nobuo Uematsu no Minna Sounano?", σε γνωστό περιοδικό στην Ιαπωνία, το Φαμίτσου. Δυο συλλογές από αυτές τις στήλες έχουν δημοσιευτεί.

Ο Ουεμάτσου ζει τώρα στην Ιαπωνία με τη σύζυγο του Ρέικο και τον σκύλο του Πάο.