Μπαγκς Μπάννυ (περιοδικό)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπαγκς Μπάννυ (περιοδικό)
Ίδρυση1970
ΈδραΕλλάδα

Το Μπαγκς Μπάννυ ήταν εβδομαδιαίο περιοδικό κόμικς το οποίο κυκλοφορούσε στην Ελλάδα απ' τον εκδοτικό οίκο Ι. Γ. Δραγούνης Α.Ε..

Κυκλοφορία του 1ου τεύχους[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι τα τέλη Απριλίου του 1970, οι ιστορίες του Μπαγκς Μπάννυ και των υπόλοιπων ηρώων της Warner Bros δημοσιεύονταν στο εβδομαδιαίο περιοδικό Γέλιο και Χαρά το οποίο εκδιδόταν απ' τις Εκδόσεις Πεχλιβανίδη. Όμως τότε ο Πελιβανίδης αποφάσισε να σταματήσει οριστικά την έκδοση του συγκεκριμένου περιοδικού επειδή οι πωλήσεις του κυμαίνονταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Έτσι στις αρχές του 1976 ο Ιωάννης Δραγούνης εξασφάλισε το δικαίωμα να ξαναφέρει τους ήρωες αυτούς στη χώρα μας δημοσιεύοντας τις ιστορίες τους σε ένα περιοδικό κόμικς και την Τετάρτη 11 Αυγούστου του έτους εκείνου κυκλοφόρησε στα περίπτερα το 1ο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού κόμικς Μπαγκς Μπάννυ. Το Σεπτέμβριο του 1982 το περιοδικό απέκτησε νέο σχήμα. Στο περιοδικό αυτό δε δημοσιεύονταν μόνο ιστορίες του λαγού Bugs Bunny αλλά και ορισμένων άλλων ηρώων της Warner Bros(Ντάφυ Ντακ, Τουίτυ, Σιλβέστρος, Έλμερ Φαντ, Γιόσεμιτ Σαμ, Ταζ) και δεν κυκλοφορούσε μόνο σε εβδομαδιαία τεύχη αλλά στις αρχές κάθε μήνα κυκλοφορούσε ένας τόμος αποτελούμενος από 4 τεύχη.

Οριστική αναστολή της κυκλοφορίας του περιοδικού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το συγκεκριμένο εβδιμαδιαίο περιοδικό κόμικς ανέστειλε οριστικά την κυκλοφορία του στα τέλη Ιανουαρίου του έτους 1985. Συγκεκριμένα το τελευταίο τεύχος του είχε αύξοντα αριθμό 439 και κυκλοφόρησε στα περίπτερα στις 30 Ιανουαρίου 1985. Ο λόγος ήταν πως από ένα σημείο κι ύστερα του ήταν εντελώς αδύνατο να ανταγωνιστεί τα περιοδικά με ιστορίες των ηρώων της Disney.

Νέα εκδοχή του περιοδικού Μπαγκς Μπάννυ(το μηνιαίο Σούπερ Μπαγκς Μπάννυ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μόλις η εκδοτική εταιρεία Ι. Γ. Δραγούνης Α. Ε. σταμάτησε την κυκλοφορία οτυ εβδομαδιαίου Μπαγκς Μπάννυ, δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα από Ελληνόπουλα, αγόρια και κορίτσια, τα οποία παραπονέθηκαν πως η εταιρεία σταμάτησε την κυκλοφορία του περιοδικού χωρίς να τα ενημερώσει. Μόλις οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαπίστωσαν πως τα παιδιά δε σταματούσαν να τηλεφωνούν και να παραπονιούνται, αποφάσισαν να θέσουν σε κυκλοφορία μια νέα εκδοχή του πειοδιού Μπαγκς Μπάννυ. Το μηνιαίο Σούπερ Μπαγκς Μπάννυ. Το 1ο τεύχος αυτής της νέας εκδοχής κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουνίου του 1985. Όμως κι αυτή η νέα εκδοχή δεν έμεινε σε κυκλοφορία για πολύ καιρό. Λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά του 1986 κυκλοφόρησε το 7ο τεύχος το οποίο έμελλε να' ταν και το τελευταίο. Το Καλοκαίρι του έτους αυτού, τα 7 τεύχη αυτής της νέας εκδοχής επανακυκλοφόρησαν σε 2 τόμους. Έτσι το περιοδικό Μπαγκς Μπάννυ ολοκλήρωσε οριστικά τον κύκλο του.