Η κραυγή των λύκων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η κραυγή των λύκων
ΕίδοςΚοινωνική σειρά
ΔημιουργοίΝίκος Φώσκολος
ΣκηνοθεσίαΝίκος Φώσκολος
Γκρεγκ Τάλλας
Δάφνη Τζαφέρη
ΠρωταγωνιστέςΜαρία Αλιφέρη
Γιάννης Βόγλης
Γιάννης Αργύρης
Τάκης Χρυσικάκος
Πέπη Μεταλλείδου
Όλγα Τουρνάκη
Ντίνος Καρύδης
Μαρία Ιωαννίδου
Χρήστος Πάρλας
Λευτέρης Βουρνάς
Ανέστης Βλάχος
Χρήστος Κωνσταντόπουλος
Μάρθα Κουμπάρου
Έλενα Αλεξοπούλου
Μήτση Κωνσταντάρα
Σόφη Ζαννίνου Σάσα Καστούρα Γιώργος Χριστοδούλου Ειρήνη Κουμαριανού Δήμητρα Σερεμέτη Κώστας Τσιάνος Μαριαλένα Κάρμπουρη Μάρκος Λεζές Κώστας Παληός Ντόρα Χατζηγιάννη
ΧώραΕλλάδα Ελλάδα
Αριθμός επεισοδίων39
Παραγωγή
ΠαραγωγήIndeco Production LTD
Διάρκεια50 λεπτά ανά επεισόδιο
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςΥΕΝΕΔ
Αναλογία πλευρών4:3, έγχρωμη εικόνα
Προβολή5 Ιανουαρίου 1981
26 Οκτωβρίου 1981

Η κραυγή των λύκων ήταν το όνομα κοινωνικής σειράς που προβαλλόταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΥΕΝΕΔ και ήταν το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό πρόγραμμα κατά την σεζόν 1980-1981. Προβλήθηκε έγχρωμη και γνώρισε μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό. Ήταν η τελευταία δουλειά του Νίκου Φώσκολου για την κρατική τηλεόραση, πριν από τη Λάμψη που ξεκίνησε, έντεκα χρόνια μετά, το 1991 στον ΑΝΤ1 και αποτέλεσε τη μακροβιότερη ελληνική τηλεοπτική σειρά, καθότι προβαλλόταν ανελλιπώς μέχρι το 2005.

Η σειρά αποτελείται από 2 κύκλους επεισοδίων. Ο πρώτος έχει 28 επεισόδια, ενώ ο δεύτερος μόνο 11 επεισόδια, καθώς η τότε νεοσύστατη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να διακόψει οριστικά την σειρά για πολιτικούς λόγους, ενώ η Κραυγή των λύκων αποτέλεσε την τελευταία τηλεοπτική σειρά της ΥΕΝΕΔ, η οποία τα επόμενα δύο χρονιά, έπαψε να είναι υπό την ευθύνη του στρατού, και μετονομάστηκε σε ΕΡΤ2.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Αθήνα το 1979. Η ελληνοβαυαρέζικη οικογένεια του Θεοφύλακτου Ρίχτερ, που κρατάει από τα χρόνια του Όθωνα, περιμένει την επιστροφή της Τερέζας Ρίχτερ, γυναίκας του τρίτου γιου της οικογένειας Χριστόφορου. Η Τερέζα, που είχε τραυματιστεί βαριά στο κεφάλι σε ατύχημα, είναι τυφλή, πάσχει από αμνησία και υποφέρει από μετατραυματικές κρίσεις.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]