Ζώνη του Ήλιου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συντεταγμένες: 32°N 100°W / 32°N 100°W / 32; -100

Η Ζώνη του Ήλιου, σκιαγραφημένη με κόκκινο.

Η Ζώνη του Ήλιου είναι μια ευρύτερη περιοχή των νότιων ΗΠΑ, που γενικά θεωρείται ότι απλώνεται κατά πλάτος των Νότιων και Νοτιοδυτικών Πολιτειών. Ένα γενικό όριο της περιοχής αυτής είναι ο χώρος νότια του 37ου ή του 38ου παραλλήλου, βόρειο γεωγραφικό πλάτος.

Η Ζώνη του Ήλιου έχει δεχτεί σημαντική αύξηση πληθυσμού στις πρόσφατες δεκαετίες, εφοδιασμένος από ήπιους χειμώνες· ένα κύμα σε συνταξιοδοτούμενους baby boomers που μεταναστεύουν τοπικά· καθώς και η εισροή μεταναστών, και νόμιμων και παρανόμων. Επίσης, κατά τις περισσότερες παρελθοντικές δεκαετίες, ο κλιματισμός έχει κάνει ευκολότερο για τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την ζέστη σε τμήματα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Επισκόπηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ζώνη του Ήλιου είναι γνωστή ως η νοτιότερη βαθμίδα των ΗΠΑ, και περιλαμβάνει τις ακόλουθες πολιτείες της Αλαμπάμα, της Αριζόνα, της Φλόριντα, της Τζόρτζια, της Λουιζιάνα, του Αρκάνσας, του Κολοράντο, της Γιούτα, του Μισισίπι, της Οκλαχόμα, της Νεβάδα, του Νέου Μεξικού, του Τενεσσί, του Τέξας, της Βόρειας Καρολίνας, της Νότιας Καρολίνας, και εκτείνεται τόσο βόρεια όσο είναι η Βιρτζίνια. Η Ζώνη της Βίβλου καταλαμβάνει πολύ από τον ίδιο γεωγραφικό τόπο της Ζώνης του Ήλιου, με εξαίρεση τα νοτιοδυτικά. [1][2]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]