Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Ηπείρου 1953–54

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διοργανώσεις Ε.Π.Σ.ΗΠ.
Περίοδος1953–54
1954–55

Το Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηπείρου την περίοδο 1953-54, στο οποίο συμμετείχαν έξι ομάδες, το κατέκτησε ο Παναμβρακικός Άρτας.

Λεπτομέρειες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την περίοδο 1953-54 η ΕΠΣ Ηπείρου διοργάνωσε το πρώτο πρωτάθλημά της ,αφού δεν έγινε πρωτάθλημα κατά την πρώτη χρονιά λειτουργίας της. Η Ένωση αφού ξεπέρασε τα εσωτερικά της προβλήματα προκήρυξε το πρώτο πρωτάθλημα στις 8 Νοεμβρίου 1953.Η αρχική έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 6 Δεκεμβρίου 1953.Η ιστορική συνέλευση έγινε με την παρουσία των πέντε αρχικών συμμετεχόντων, Ατρόμητου Ιωαννίνων, ΠΑΣ Αβέρωφ Ιωαννίνων, Ολυμπιακού Ιωαννίνων, Παναμβρακικού Άρτας και Αετού Άρτας. Στην ίδια συνέλευση ο Αθανάσιος Φωτιάδης, πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, ανακάλεσε την παραίτηση του, πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις και ορίστηκαν οι διάφορες επιτροπές.

Η έναρξη του πρωταθλήματος μετακινήθηκε χρονικά και ορίστηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1953.Επίσης η ΕΠΣ Ηπείρου δέχτηκε την αίτηση του Ολυμπιακού Άρτας για συμμετοχή στο πρωτάθλημα και ο αριθμός των ομάδων ανήλθε στον αριθμό έξι. Μετά από νέα αναβολή που δόθηκε, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση στα Ιωάννινα, ενώ δόθηκε προθεσμία ως τις 24 Ιανουαρίου 1954 στις ΑΕ Πρέβεζας και Λευκάτα Λευκάδας να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα εφόσον τακτοποιηθούν. Η έναρξή του ορίστηκε για τις 10 Ιανουαρίου 1954. Οι έξι σύλλογοι από τα Ιωάννινα και την Άρτα χωρίστηκαν σε 2 ομίλους.

Πρωτάθλημα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι έξι σύλλογοι από τα Ιωάννινα και την Άρτα χωρίστηκαν σε 2 ομίλους.Οι ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους σε δυο γύρους.Δεν ίσχυε η διαφορά τερμάτων και σε περίπτωση ισοβαθμίας υπήρχε αγώνας μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.Οι νικητές των ομίλων παίζουν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες,με τον πρώτο να γίνεται στην Άρτα και τον δεύτερο στα Ιωάννινα.

Όμιλος Ιωαννίνων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ημ Αγώνας Αποτέλεσμα
10/1/1954 Ατρόμητος-Αβέρωφ
Ατρόμητος-Ολυμπιακός
Αβέρωφ-Ολυμπιακός
Αβέρωφ-Ατρόμητος
Ολυμπιακός-Ατρόμητος
Ολυμπιακός-Αβέρωφ

Όμιλος Άρτας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ημ Αγώνας Αποτέλεσμα
10/1/1954 Παναμβρακικός-Ολυμπιακός
Αετός-Ολυμπιακός
Παναμβρακικός-Αετός
Ολυμπιακός-Παναμβρακικός
Ολυμπιακός-Αετός
Αετός-Παναμβρακικός

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Αθλητική Ηχώ 17/11/53
  • Αθλητική Ηχώ 13/12/53
  • Αθλητική Ηχώ 01/01/54 σ.4