Βικιπαίδεια:Μετονομασία χρήστη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η μετονομασία ενός λογαριασμού χρήστη, γίνεται από τους γραφειοκράτες. Μια μετονομασία μπορεί να γίνει στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Αίτηση χρήστη[επεξεργασία κώδικα]

Εάν ο ίδιος ο χρήστης θέλει να αλλάξει όνομα χρήστη για προσωπικούς λόγους, μπορεί να το ζητήσει αφήνοντας ένα μήνυμα στο σημειωματάριο γραφειοκρατών όπου θα αναφέρει το παλιό όνομα χρήστη και το επιθυμητό όνομα χρήστη. Η αίτηση μπορεί να απορριφθεί αν αντικρούει στην κοινή λογική, ή το επιθυμητό όνομα είναι ένα απαράδεκτο όνομα χρήστη.

Εάν στον χρήστη έχουν επιβληθεί παλιότερες φραγές είναι επιθυμητό ο γραφειοκράτης που θα κάνει την μετονομασία να πραγματοποιήσει φραγές ίσες στον αριθμό αλλά μονόλεπτης διάρκειας, καταγράφοντας ως αιτία την διάρκεια και τον λόγο κάθε παλιότερης φραγής ώστε να υπάρχει μια ακολουθία στο μητρώο του χρήστη.

Απαράδεκτο όνομα χρήστη[επεξεργασία κώδικα]

Ένας γραφειοκράτης μπορεί να μετονομάσει ένα χρήστη σε κάτι προσωρινό, εάν αυτό είναι ένα απαράδεκτο όνομα χρήστη. Οι διαχειριστές είναι υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουν πρώτα τους χρήστες, ενημερώνοντάς τους παράλληλα ότι έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το όνομα τους σε άλλο επιθυμητό όνομα που μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Αίτηση τρίτου χρήστη για χρήση σε καθολικό λογαριασμό[επεξεργασία κώδικα]

Σχετικά με τις αιτήσεις χρηστών για την μετονομασία λογαριασμών που δεν τους ανήκουν ώστε να ελευθερωθεί το αντίστοιχο όνομα για ενοποίηση με τον καθολικό λογαριασμό τους:

  1. Ο χρήστης που ζητά την μετονομασία κάποιου άλλου, πρέπει να έχει τουλάχιστον 400 επεξεργασίες ή να είναι διαχειριστής σε κάποιο από τα εγχειρήματα του Wikimedia και να έχει ήδη ένα καθολικό λογαριασμό.
  2. Ένας λογαριασμός μπορεί να μετονομασθεί για λόγους χρήσης του ονόματος από άλλους αν καλύπτει ένα από τα παρακάτω κριτήρια:
    • Δεν έχει επεξεργασίες ή είναι όλες διαγραμμένες.
    • Έχει κάνει μόνο βανδαλισμούς που έχουν αναιρεθεί αμέσως.
    • Έχει κάνει επεξεργασίες μόνο σε σελίδες χρήστη που μπορούν να διαγραφούν.
  3. Ένας λογαριασμός δεν μπορεί να μετονομασθεί αν ο χρήστης του απαντήσει σε ερωτηματικό/προειδοποιητικό μήνυμα εντός μιας εβδομάδας.
  4. Οι γραφειοκράτες μπορούν να απορρίψουν μια αίτηση ακόμη και αν καλύπτει τα κριτήρια, αλλά αντικρούει στην κοινή λογική.
  5. Οι γραφειοκράτες μπορούν να μετονομάσουν λογαριασμούς άσχετα με το κριτήριο 2 αν ο χρήστης αποδέχεται να μετονομασθεί.
  6. Οι γραφειοκράτες πρέπει να προσέχουν ώστε η μετονομασία ενός χρήστη να μην αποτελεί παραβίαση της GFDL σε κάποια σελίδα. Λογαριασμοί που έχουν κάνει συνεισφορά άσχετα με το μέγεθος ή την παλαιότητά της θα πρέπει να παραμένουν με το όνομα που είχε επιλέξει ο χρήστης όταν έκανε την συνεισφορά, εκτός και αν ο ίδιος συναινέσει στην μετονομασία του.

English Summary for Unified names[επεξεργασία κώδικα]

This is a summary of the local policy for requests on applying for a change of a user name for the purposes of a Unified Login.

According to local policy:

  1. You need to have 400 edits in some project or be an admin to make a request.
  2. You need to already have a global login.
  3. The target user account should not have edits, or its only edits are vandalism or edits in own userpage.
  4. The target user will be asked about the renaming and has a one week limit to respond.
  5. Bureaucrats can deny a request if it contradicts common sense, or it would lead to GFDL violation.

Please provide all links necessary to verify your identity, edit count or user rights, and SUL proof, so that your request will be answered faster.