Βικιπαίδεια:Αποποίηση ιατρικής ευθύνης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Βικιπαίδεια δεν είναι γιατρός

Η Βικιπαίδεια είναι ελεύθερα προσβάσιμη στον καθένα για να γράψει ή να τροποποιήσει λήμματά της. Οι περισσότεροι χρήστες προσπαθούν η ποιότητα των λημμάτων να είναι η καλύτερη δυνατή. Αυτό όμως δεν αποκλείει την πιθανότητα να παρεισφρήσουν λάθη ή ανακρίβειες από την αρχή ή από μεταγενέστερες επεξεργασίες. Ενδέχεται οι συγγραφείς του λήμματος να μην είναι ειδικοί ή να μην έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση. Η Βικιπαίδεια δεν έχει εκδότες ή αρχισυντάκτες ούτε κάποια ομάδα ειδικών που να φροντίζουν για την ορθότητα των πληροφοριών που περιέχουν τα λήμματά της.

Οι συντάκτες/χρήστες της Βικιπαίδειας δεν αναλαμβάνουν σε καμία περίπτωση την ευθύνη για την πληρότητα και την ακρίβεια των λημμάτων που αναφέρονται σε ιατρικά θέματα. Είναι πιθανόν τα ιατρικά λήμματα που περιέχονται στη Βικιπαίδεια να μην είναι πλήρη ή να περιέχουν ανακρίβειες. Οι συντάκτες/χρήστες της Βικιπαίδειας δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση γι’ αυτό.

Αν έχετε εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον για ιατρικά θέματα, είστε ευπρόσδεκτοι να ανατρέξετε στα σχετικά λήμματα και να τα συνδιαμορφώσετε, εφ’ όσον έχετε συναφείς γνώσεις. Αν αναζητείτε ιατρικές συμβουλές για να λύσετε δικό σας πρόβλημα, αποταθείτε στο γιατρό ή στο φαρμακοποιό σας, οι οποίοι θα σας ενημερώσουν υπεύθυνα. Μην παίρνετε ποτέ φάρμακα χωρίς να συμβουλευθείτε γιατρό ή φαρμακοποιό.

Η Βικιπαίδεια δε στοχεύει στην παροχή κανενός είδους ιατρικής συμβουλής