Αστέρας Παραποτάμου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Για άλλες χρήσεις, δείτε: Αστέρας (αθλητικός σύλλογος).
Α.Γ.Π.Σ. Αστέρας Παραποτάμου
Επίσημη ονομασίαΑθλητικός Γυμναστικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αστέρας Παραποτάμου[1]
Σύντομο όνομαΑστέρας Παραποτάμου
Ίδρυση1980
ΈδραΕλλάδα
ΣτάδιοΔημοτικό γήπεδο Παραποτάμου
ΠρωτάθλημαΑ΄ κατηγορία Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας

Ο Αστέρας Παραποτάμου είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα τον Παραπόταμο του νομού Θεσπρωτίας. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1980 και έχει χρώματα το μπλε και το λευκό.

Ανήκει στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας και αγωνίζεται στην Α΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας.[2] Έδρα του αποτελεί το Δημοτικό γήπεδο Παραποτάμου.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο «Αθλητικός Γυμναστικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αστέρας Παραποτάμου» ιδρύθηκε το 1980. Συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας και τη σεζόν 1994-95 κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα και ανέβηκε στην Δ΄ Εθνική. Υποβιβάστηκε άμεσα στα τοπικά και τη σεζόν 1996-97 κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα και την επάνοδο του στην Δ΄ Ενική. Ο υποβιβασμός ήταν άμεσος ξανά.

Την σεζόν 2000-01 κατέκτησε το πρωτάθλημα και συμμετείχε στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου, χωρίς όμως επιτυχία. Το 2002-03 κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα και ανέβηκε στην Δ΄ Εθνική, όπου όμως για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία. Το 2010-11 κατέκτησε το πρωτάθλημα, ωστόσο όμως λόγω οικονομικής αδυναμίας δε δήλωσε συμμετοχή στην Δ΄ Εθνική.[3][4]

Τη σεζόν 2016-17 κατέκτησε εκ νέου το πρωτάθλημα, κερδίζοντας την άνοδο στην Γ΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. Στην πρώτη του συμμετοχή δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και υποβιβάστηκε.

Διαδρομή σε εθνικές κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρονιά Κατηγορία Θέση Σχόλιο
1995-96 Δ εθνική 14η Υποβιβασμός
1997-98 Δ εθνική 16η Υποβιβασμός
2003-04 Δ εθνική 13η Υποβιβασμός
2017-18 Γ εθνική 12η Υποβιβασμός

Τίτλοι και διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διακεκριμένοι ποδοσφαιριστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρήστος Τζάνης

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]