Ανεργία στην Ουγγαρία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η ανεργία στην Ουγγαρία μετράται από την Ουγγρική Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία (ουγγρικά: Központi Statisztikai Hivatal, KSH) και δείχνει το ποσοστό των ανέργων ατόμων στο εργατικό δυναμικό. Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Eurostat κάνει επίσης αναφορές και πρόβλεψη για την ουγγρική αγορά εργασίας και το ποσοστό ανεργίας στη χώρα. Ήταν 4.1% ή 189.000 στον Ιούλιο-Σεπτέμβριο του 2017 στην ηλικιακή ομάδα 15-64 ετών[1]. Ο αριθμός των απασχολούμενων ατόμων ηλικίας μεταξύ 15 και 64 ετών ήταν 4.451.000 ή 68.7%[2].

Η ανεργία για τους ανέργους, καθώς και για το σύνολο της οικονομίας και κοινωνίας, είναι σημαντικό πρόβλημα το οποίο πρέπει να αγωνιστεί κατά της αγοράς και των εθνικών εξοπλισμών. Το Σύνταγμα της Ουγγαρίας στο άρθρο 12 αναφέρει: "(2) Η Ουγγαρία επιδιώκει να δημιουργήσει τις συνθήκες για όλους τους ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να εργάζονται και θέλουν να εργαστούν για να πάρουν τη δουλειά.' Επιπλέον, αναφέρει στο Άρθρο 17 ότι: '(2) Η Ουγγαρία παρέχει ειδικά μέτρα για την προστασία των νέων και των γονέων στο χώρο εργασίας." Επίσης το Άρθρο 19 αναφέρει: "(1) Η Ουγγαρία επιδιώκει να παρέχει κοινωνική ασφάλεια για όλους τους πολίτες. Στην περίπτωση της μητρότητας, ασθένειας, αναπηρίας, χηρείας, ορφανοτροφείου και ακούσιας ανεργίας, όλοι οι ούγγροι πολίτες δικαιούνται να λάβουν το επίδομα."

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Οικονομία της Ουγγαρίας
  • Δημογραφικά στοιχεία της Ουγγαρίας

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Unemployment rate decreased to 4.1%
  2. «The employment rate of people aged 15–64 increased to 68.7%». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Νοεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουνίου 2018. 

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]