Αλίσα Μιλάνο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

H Αλίσα Μιλάνο (αγγλικά : Alyssa Milano) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1972 από Ιταλοαμερικανούς γονείς και ξεκίνησε τη καριέρα της στα 10 της στη σειρά Who's the boss ? (Ποιος είναι το αφεντικό;). Συνέχισε με πολλές ταινίες που προορίζονταν για ενήλικο κοινό, ενώ έγινε ευρέως γνωστή όταν έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά Charmed (oι Μάγισσες).

[Επεξεργασία] Βιογραφία

Η Αλίσα Μιλάνο είναι η κόρη της Λιν ([[Αγγλική γλώσσα|αγγλ. : Lin), μιας σχεδιάστριας μόδας και μάνατζερ ταλέντων, και του Τόμας Μιλάνο (αγγλ: Tomas M. Milano), ενός μοντέρ μουσικής. Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν, μεγάλωσε στο Στέιτεν Άιλαντ και ήταν καθολική. Έχει έναν μικρότερο αδελφό, τον Κόρι (αγγλ : Cory )(γεννημένο το 1982), που είναι επίσης ηθοποιός.

Σε μία συνέντευξή της το 2003 παραδέχτηκε ότι είχε μια καλή παιδική ηλικία, έχοντας μεγαλώσει σε μια αγαπημένη, αληθινή οικογένεια. Η Μιλάνο είναι ξαδέλφη με τους ηθοποιούς Έρικ Λόιντ και Έμιλι Ανυ Λόιντ.

[Επεξεργασία] Καριέρα

Η Μιλάνο ξεκίνησε την καριέρα της στην ηλικία των 8, μετά κέρδισε ένα ρόλο σε μια ανοικτή ακρόαση της Άνυ. Ήταν μια από τις τέσσερις επιλεγμένες σε μια οντισιόν με πάνω από 1500 κορίτσια.

Εμφανίστηκε στην τηλεόραση και σε off-Broadway παραγωγές. Στην ηλικία των 10 κέρδισε τον πρώτο της μεγάλο ρόλο στο τηλεοπτικό σόου "Ποιος είναι το αφεντικό;", μαζί με τους Tony Danza, [[Judith Light, Danny Pintauro και Katherine Helmond. Υποδύθηκε την Samantha Micelli, την κόρη του χαρακτήρα του Danza. Αφού η Μιλάνο κέρδισε το ρόλο, η ίδια και ο πατέρας της μετακόμισαν από το Στέιτεν Άιλαντ στο Χόλιγουντ. Η υπόλοιπη οικογένεια ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα, επειδή η μητέρα της ήταν αρχικώς απρόθυμη να εγκαταλείψουν τη ζωή τους για ένα σόου που δεν είχε εγγύηση.

Αν και η Μιλάνο γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπρούκλιν, είχε πρόβλημα με αυτή την προφορά, επειδή δούλεψε για να τη χάσει για να έχει περισσότερες ευκαιρίες στο θέατρο, όπως αυτή της Τζέιν Έιρ. Ξεκίνησε στη σκηνή με το "Tender Offer" (Δημόσια Προσφορά) γραμμένο από τον Wendy Wasserstein, το "All Night Long" (Ολονυχτίς), γραμμένο από τον Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα John O'Kiffy, και την πρώτη αμερικανική προσαρμογή μιούζικαλ της "Jane Eyre". Επέστρεψε στο θέατρο το 1991, όταν ξεκίνησε με παραγωγές του Λος Άντζελες όπως το "Butterflies Are Free".

Το 1985 η Μιλάνο συμμετείχε στην ταινία "Commando" ως Τζένι Μάτριξ, κόρη του Τζον Μάτριξ (Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ). Η Μιλάνο παραδέχτηκε ότι μερικές φορές φρίκαρε με τα όπλα στο πλατό. Μερικά χρόνια αργότερα η ταινία καταδείχθηκε στην Ιαπωνία προτρέποντας μια δισκογραφική να προτείνει στη Μιλάνο ένα συμβόλαιο πέντε - άλμπουμ.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 η Μιλάνο είχε καθιερωθεί ως ένα εφηβικό ίνδαλμα εμφανιζόμενη σε φτιαγμένες - για - τηλεόραση εφηβικές ταινίες όπως Crash Course( Εντατικά Μαθήματα ) και Dance 'til Dawn ( Χόρεψε μέχρι την Αυγή )(ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟ 1988). Και τα δύο έργα της επέτρεψαν να λειτουργεί παράλληλα με τον στενό προσωπικό της φίλο Brian Bloom. O Bloom και ο αδερφός του Scott εργάστηκαν με τη Μιλάνο σε επεισόδια του Who's the boss.Αυτή η δουλειά...συντροφιά αργότερα επεκτάθηκε ,το 1993,όταν η Μιλάνο ...φιλοξενήθηκε στη σειρά του Brian The Webbers(οι Γουέμπερς). Παρήγαγε ένα εφηβικό προπονητικό βίντεο το 1988 ονομαζόμενο Teen Steam(Εφηβικός Ατμός) και κατόρθωσε λίγη φήμη εκτός ΗΠΑ με τη μουσική της καριέρα η οποία διήρκεσε μέχρι της αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το 1991 η Μιλάνο θέλησε να ακολουθήσει την ακαδημαϊκή της καριέρα αλλά ήταν αδύνατο να κερδίσει απελευθέρωση από το συμβόλαιο της.Όταν ο ρόλος της στο Who's the boss τελείωσε το 1992 , η Μιλάνο φοβήθηκε να έχει φασαρίες αποκτώντας άλλους ρόλους γνωρίζοντας την τύχη πολλών διάσημων παιδιών , μεγαλώνοντας ,σε αυτή την περίοδο.Ωστόσο ενθουσιάστηκε ανακαλύπτοντας το σόου που ακυρώθηκε έτοιμο να προχωρήσει.

Προσωπικά εργαλεία
Περιοχές ονομάτων

Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Συμμετοχή
Εκτύπωση/εξαγωγή
Εργαλειοθήκη
Άλλες γλώσσες