Όθων Γ΄ του Χάρμπουργκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Όθων Γ΄
Δούκας του Μπράουνσβαϊχ-Λύνεμπουργκ
Περίοδος1606 - 1641
ΠροκάτοχοςΧριστόφορος
ΔιάδοχοςΓουλιέλμος-Αύγουστος
Γέννηση20 Μαρτίου 1572
Χάρμπουργκ
Θάνατος4 Αυγούστου 1641 (69 ετών)
Χάρμπουργκ
ΣύζυγοςΧέντβιχ των Γουέλφων
ΟίκοςΓουέλφων
ΠατέραςΌθων Β΄
ΜητέραΧέντβιχ των Σίρκσενα
Commons page Σχετικά πολυμέσα
δεδομένα (π  σ  ε )

Ο Όθων Γ΄ (Otto III. von Braunschweig-Lüneburg-Harburg, 20 Μαρτίου 1572 - 4 Αυγούστου 1641) από τον Οίκο των Γουέλφων ήταν λόρδος του Χάρμπουργκ (1606-1641) μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Γουλιέλμο-Αύγουστο. Η περιοχή τους ήταν μέρος του δουκάτου του Μπράουνσβαϊχ-Λύνεμπουργκ.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήταν ο 5ος γιος του Όθωνα Β΄ πρίγκιπα του Χάρμπουργκ και της Χέντβιχ των Σίρκσενα, κόρης του Έννο Β΄ κόμη της Ανατολικής Φρισίας. Το 1603 απεβίωσε ο πατέρας του. Ο πρώτος αδελφός του Όθων-Ερρίκος είχε αποβιώσει 12 έτη πριν και ο δεύτερος Ιωάννης-Φρειδερίκος είχε αποποιηθεί της εξουσίας. Έτσι τον διαδέχθηκαν ο Γουλιέλμος-Αύγουστος και ο Χριστόφορος ως συγκυβερνήτης.

Το 1606 απεβίωσε ο Χριστόφορος και τον διαδέχθηκε ο Όθων Γ΄ ως συγκυβερνήτης του πριγκιπάτου του Χάρμπουργκ, μαζί με τον Γουλιέλμο-Αύγουστο. Η σχέση τους ήταν αρμονική. Επειδή ο Όθων Γ΄ δεν είχε τέκνα και ο αδελφός του ήταν άγαμος, το πριγκιπάτο θα κληροδοτείτο σε κάποιον συγγενή τους Γουέλφο. Συμφώνησαν με τον δεύτερο εξάδελφό τους Χριστιανό πρίγκιπα του Μπράουνσβαϊγκ-Λύνεμπουργκ να πληρώσει το χρέος τους, που ήταν περισσότερο από 150.000 τάληρα και το 1630 ανακοίνωσαν επίσημα την απόφασή τους να τους διαδεχθεί.

Ο Όθων Γ΄ απεβίωσε το 1641 στο Χάρμπουργκ και στο πριγκιπάτο έμεινε μόνος κύριος ο αδελφός του Γουλιέλμος-Αύγουστος. Το επόμενο έτος απεβίωσε και ο αυτός και το πριγκιπάτο κληροδοτήθηκε στα δεύτερα εξαδέλφια τους.

Οικογένεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1621 νυμφεύτηκε την 6η εξαδέλφη του Χέντβιχ των Γουέλφων, κόρη του Ιουλίου πρίγκιπα του Βολφενμπύτελ, αλλά δεν απέκτησε απογόνους.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • August B. Michaelis and Julius Wilhelm Hamberger: Einleitung zu einer volständigen Geschichte der Chur- und Fürstlichen Häuser in Teutschland, vol. 1, Meyer, 1759, p. 121
  • Vaterländisches Archiv für hannoverisch-braunschweigische Geschichte, Herold & Wahlstab, 1835, pp. 129, 401 ff, 422, and 424

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]