Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Ντιτρόιτ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Ντιτρόιτ (αγγλικά Detroit Film Critics Society) (DFCS) είναι μια οργάνωση κριτικών κινηματογράφου που εδρεύει στο Ντιτρόιτ του Μίτσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ιδρύθηκε την άνοιξη του 2007 από τότε την εκτελεστική διευθύντρια / διαχειρίστρια Ρουθ Ντανιελς, τον Τέρι Λόσον (τότε κριτικός κινηματογράφου του Detroit Free Press) και τον Τομ Λογκ (κριτικός κινηματογράφου του Detroit News). Ο Τερι Λοσον αποσύρθηκε από την εργασία του ως κριτικός και δεν συμμετέχει πλέον στην Ένωση, ενώ ο Τομ Λογκ αποχώρησε από το The Detroit News το 2013, αλλά συνέχισε να γράφει και ήταν ενεργό μέλος στην Ένωση Κριτικών μέχρι το Δεκέμβριο του 2018. Σήμερα, η Ρουθ Ντανιελς παραμένει μια ενεργή κριτικός του κινηματογράφου στην περιοχή του Michigan και συνεχίζει στο ρόλο της ως Εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης. Η Ένωση αποτελείται σήμερα από μια ομάδα δεκαεννέα κριτικών κινηματογράφου που γράφουν ή μεταδίδουν στην περιοχή του Ντιτρόιτ, καθώς και άλλες μεγάλες πόλεις σε ακτίνα 150 μιλίων της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των Ann Arbor, Grand Rapids, Kalamazoo, Lansing και Flint, του Michigan.[1]

Για να γίνει μέλος στην Ένωση Κριτικών, ένας επαγγελματίας κριτικός πρέπει να έχει αναθεωρήσει τουλάχιστον δώδεκα ταινίες κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους σε μια καθιερωμένη δημοσίευση (έντυπα, ραδιόφωνο, τηλεόραση ή το διαδίκτυο). Δεν γίνονται δεκτοί περισσότεροι από δύο κριτικοί ανά μέσο δημοσίευσης.[1] Τέλος, κάθε κριτής που συμμετέχει έχει την υποχρέωση να δημοσιοποιήσει στην Ένωση και να ανακοινώσει τα βραβεία στο τέλος του έτους μέσω του μέσου στο οποίο εργάζεται. Κάθε χρόνο, η Ένωση παρουσιάζει τα δικά της ετήσια βραβεία στο τέλος του έτους, για τις καλύτερες ταινίες του προηγούμενου έτους.

Κατηγορίες Βραβείων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Σχετικα με την Ενωση Κριτικων του Ντιτρόιτ» (στα Αγγλικά). detroitfilmcritics.com. Ανακτήθηκε στις 20 Μαρτίου 2020. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]